5 Ağustos 2014 Salı 17:23

Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda gerçekleşen Taş Köprü Projesi kapsamında Mart – Haziran 2014 ayları arasında 50 gence suçtan uzak bir hayat olanağı sunmak ve model oluşturmak için çeşitli konularda kişisel gelişim, iş bulmalarında destek olacak eğitimler ve mesleki eğitimlerde kullanılmak üzere sponsor anlaşmaları ile materyal desteği  verilmiştir.

 

Bu proje Hollanda Başkonsolosluğu desteği, Maltepe  Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu işbirliği ile gerçekleşmiştir. Aynı zamanda projenin ön hazırlık sürecinde gençlerin iş ve öğrenim hayatlarına daha kolay geçiş yapabilmeleri için kanun ve yönetmelik ilgili maddelerinde değişiklik önerisi sunan bir kitapçık Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) işbirliğiyle hazırlanmıştır.  Projenin kapanış etkinliği olan  ‘Taş Köprü Etkinliği’  10 Haziran 2014 tarihinde  gerçekleştirilmiş, etkinlikte gençler kendilerini ifade eden sembolleri taşlar üzerine boyadılar.

 

Projede gençlerle görüşmeler yapıldı ve ihtiyaçları dahilin de 4 aylık bir eğitim programı gerçekleştirildi. Bu program sonunda gençlerin davranışlarında olumlu değişmeler görüldü. Eğitim grubu dinamiği içerisinde olumlu etkileşim gerçekleşti. Gelişen becerilerin ceza infaz kurumu sonrasındaki hayatlarında gençlerin suçtan uzak bir hayat sürmesine destek olacağı, kurum içerisinde ve grup içerisinde yer alan olumlu davranış değişikliklerine bakarak görülebilir. İş edindirme eğitimlerine destek olan tüm kurum ver kuruluşlara teşekkür ederiz. 

 


DESTEK VERENLER