20 Eylül 2014 Cumartesi 22:16

 

AKUT Arama Kurtarma Derneği'nin ülke genelindeki 34. ekibi olarak yaklaşık bir ay önce kurulan Afyon ekibimiz, kuruluşunun hemen ardından çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaretlerde bulunmuştur.

Bu çalışmalar kapsamında ilk olarak Sn. Valimiz Hasan Yusuf Güner’i ziyaret eden ekibimiz, talep edildiği takdirde ilgili resmî kurumlara arama kurtarma konularında her zaman destek olacağımızı belirtmişlerdir. Ekip liderimiz Mehmet Uğurluoğlu başta olmak üzere tüm ekip arkadaşlarımızı can-ı gönülden kutladığını belirten Sn. Güner, faaliyetlerimiz hakkında kapsamlı bilgi almıştır.

Akabinde Afyon Belediye Başkanı Sn. Burhanettin Çoban, ekibimizi makamında kabul etmiştir. Ziyaretimizde, yine çalışmalarımızla ilgili bilgileri aktaran ekip liderimiz, 35 kişilik operasyon ekibimiz başta olmak üzere toplam 200 gönüllümüzle, topluma faydalı olabilecek iyi bir ekip oluşturduğumuzun altını çizerek, olası doğal afetler ve trafik kazalarında müdahaleye hazır olduğumuzu belirtmiş, kriz masalarında yer alabileceğimizi ifade etmiştir. Ziyaretimizi son derece anlamlı bulan Sn. Çoban teşekkürlerini ve hayırlı olsun dileklerini ileterek ekibimize başarılar dilemiştir.

Üçüncü ziyaretini İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne (AFAD) gerçekleştiren ekibimiz, Afyon AFAD İl Müdürü Sayın Mehmet Buldan ile görüş alışverişinde bulunmuştur. Ekip liderimiz Mehmet Uğurluoğlu, Afyon’da başta AFAD olmak üzere tüm kamu kuruluşları ile uyum içinde çalışacağımızı belirtmiştir.

Bir diğer ziyaretini İl Jandarma Komutanlığı J. Kd. Albay Sn. Yusuf Kenan Topçu’ya makamında gerçekleştiren ekibimiz, İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topçu’nun yanında bulunan İl Emniyet Müdürü Sn. İbrahim Özel ve Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sn. Mustafa Eker ile de sohbet etme imkânı bulmuş; AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin tarihçesi, yürütmekte olduğumuz faaliyetler, misyon ve vizyonumuz ile ilgili bilgiler aktarmıştır. Kısa zaman evvel kurulan AKUT Afyon’un bu süre zarfında gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi veren ekip liderimiz, talep edildiği her an çalışmalara dahil olabileceğimizi de ayrıca iletmiştir.
AKUT’u yakından tanıma fırsatı buldukları için mutlu olduklarını dile getiren başta Sn. Topçu olmak üzere Sn. Özel ve Sn. Eker; ekibimizin Afyon’da görev yapan kolluk kuvvetleri olan İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmalarına destek verecek olmasından duyacakları memnuniyeti ifade etmişlerdir. Hep birlikte koordineli olarak çalışıp Afyon halkının huzuru ve güvenliği için hızlı ve doğru müdahale konusunda etkin çalışmalar yürüteceklerini ifade eden Sn. Topçu, ekibimize başarılar dilemiştir.

Son olarak 19.09.2014 Gaziler Günü dolayısı ile Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Afyon Şubesi’ne ziyarette bulunan ekibimiz, Şube Başkanı Malul Gazi P. Uzm. Çvş. İsmail Kumartaşlı’nın nazarında tüm gazilerin bu anlamlı gününü kutlayarak şubede bulunan gazi ve şehit yakınları ile sohbet edip çalışmalarımız hakkında bilgi vermiştir.

 

AKUT Basın İlişkileri Birimi 


DESTEK VERENLER