24 Ekim 2014 Cuma 13:49

 

AKUT VAKFI ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLIYOR:
HAKLARIMI BİLİYORUM, BİLEREK BÜYÜYORUM.

İnsan odaklı çalışmalarına her alanda devam eden ülkemizin gelişmesine yönelik hazırladığı projelerle önemli katkı sağlayan AKUT kurduğu vakıf aracılığı ile proje sayısını her geçen gün arttırıyor. Bu kapsamda çocuklarımıza yönelik yeni bir proje başlamıştır.

Dünyada ve ülkemizde, çocuk hakları konusunda önemli çalışmalar yürütülmesine rağmen, özellikle dezavantajlı gruplara– gelir ve sosyal seviyesi düşük, suça itilmiş, aile bireyleri olmayan – yönelik eğitimlerde yeterli olunmadığı görülmektedir.

Çocuk eğitimine değer veren AKUT, toplumsal değerler ve güvenli yaşam kavramlarını yaygınlaştırmak ve çocuk hakları ile birleştirerek daha kapsamlı hale getirmek için bir proje geliştirmiştir. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve “Sivil Toplum Örgütleri Arasında Diyaloğun Geliştirilmesi-II’ hibe programı kapsamında desteklenen “Haklarımı Biliyorum, Bilerek Büyüyorum” projesi, 15 Eylül 2014 tarihi itibariyle uygulamaya başlamıştır.

Projemiz AKUT Vakfı önderliğinde, AKUT Arama Kurtarma Derneği ile Çocuk Hakları Zirvesi ve Kalkınma Derneği (ÇHZD) ortaklığı ile yürütülecek ve 9 ay sürecektir. Projemiz kendi haklarını ve sorumluluklarını bilen, başkalarının haklarına saygı duyan, güvenli yaşam ve afetler konusunda bilinçlendirilmesi planlanan çocuklarımıza yönelik eğitim içeriklerinin uygulamalı olarak hazırlanmasını amaçlamaktadır.

Ülkemizde “Afet ve Güvenlik, Yaşayan Değerler, Demokratik Yaşam ve Çocuk Hakları“ konularının benimsenmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik sivil toplum örgütleri arasında diyalog ve işbirliğinin artırılması ve bu alanda sivil katılımın güçlendirilmesi projenin hedefleri arasında yer almaktadır. Proje kapsamında geliştirilmesi planlanan eğitim programının ilgili STK ve gönüllülerle paylaşılarak, programın yaygınlaştırılması projemizin ana hedefleri arasında yer almaktadır.

Proje ile ilgili gelişmeler konusunda süreç içerisinde bilgi verilmeye devam edilecektir.

AKUT VARSA HAYAT VAR
Saygılarımızla

 


DESTEK VERENLER