29 Kasım 2014 Cumartesi 20:25



AKUT gönüllüleri hayatın her alanında topluma ışık tutmaya devam ediyor. AKUT Arama Kurtarma Derneği Fethiye ekibinden 17 gönüllü organ bağışına dikkat çekmek için organlarını bağışladı.

Fethiye İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak’ı ziyaret eden AKUT Fethiye ekibi gönüllülerimiz, toplumda farkındalık yaratarak duyarlı vatandaşların organ bağışında bulunmasını sağlamak için organ bağışı yapmak istediklerini söyledi. AKUT üyeleri doldurdukları organ bağış formlarını Uğur Çomak’a verdi.

“FETHİYE’DE 1800 BAĞIŞÇI VAR”

Talebi sevinçle karşılayan Çomak, AKUT Fethiye ekibini başarılı operasyonların ardından, organ bağışıyla da yanlarında görmekten çok mutlu olduklarını söyledi. Fethiye’de 1800 bağışçı olduğunu anlatan Çomak, Muğla’nın 8 bin bağışçıyla İstanbul ve İzmir’in ardından Türkiye genelinde 3’üncü sırada yer aldığını dile getirdi. Muğla’nın nüfus yoğunluğuna oranla Türkiye’nin en çok organ bağışı yapılan ili olduğunu kaydeden Çomak, “İstanbul’da 15 bin, İzmir’de ise 11 bin civarında bağışçı var. Nüfus yoğunlu oranına bakıldığında Muğla’nın diğer illerden çok daha önde olduğunu görürsünüz. AKUT Fethiye ekibine yaptıkları bağışlardan dolayı teşekkür ediyorum. Diğer kurumlara da bilgilendirmeler yapıyoruz. Umarım bağışlar devam eder.” dedi.
AKUT Fethiye Ekip Lideri Sadi Çidem ise “Günümüzde en çok duyarlılık gösterilmesi gereken konulardan biri organ bağışı. 17 gönüllümüz bu kapsamda organlarını bağışladı. Umarım herkese örnek olur.” diye konuştu.

 

AKUT Basın İlişkileri Birimi


DESTEK VERENLER