30 Ocak 2015 Cuma 01:30

                     

AKUT Bingöl ekibimiz, bugün gün boyu operasyondan operasyona koştu. 1 günde 3 farklı operasyona çıkan ekibimiz, 10 saat süren 3 operasyonun sonunda 7 kişiyi sağ olarak kurtarma mutluluğuna erişti. 200 küçükbaş hayvanı da telef olmaktan kurtaran ekibimiz, Bingöl ve civar iller için bugün de umut olmaya devam etti…  

AKUT Bingöl ekibimiz öncelikle sabahın erken saatlerinde, AKUT Bingöl yerleşkemize gelen ihbar üzerine harekete geçti. İhbarı yapan Harita Mühendisi M.D., mesai arkadaşı M.A.Y. ile Bingöl’ün Merkez İlçesi Çatalkaya köyüne bağlı dağlık alanda yoğun kar nedeniyle mahsur kaldıklarını bildiriyordu. 3 kişilik ekiple yola çıkan AKUT, 80 km.lik yolu 2 saatte aşabildi. Yoğun yağış nedeniyle aracın giremediği dağlık alanda 20 km. de kar motoru ile yol alan ekibimiz, 45 yaşındaki iki harita mühendisine sağ olarak ulaştı. Mühendisler ilkyardım müdahalesinin ardından kar motoru ile Yayladere’ye ulaştırıldı.  

3 saat süren operasyon, mühendislerin güvenli noktaya ulaştırılması ile sonlandırıldı.

Ekiplerimiz mühendisler ile birlikte dönüş yolundayken, Bingöl Merkez ilçesi Alınyazı Köyü Muhtarı Zülfü Çoban, ikinci yardım çağrısında bulunan isimdi. Koah hastası 55 Yaşındaki Zülfü Çoban fenalaşmıştı ve acilen hastaneye ulaşması gerekiyordu. Kardan kapanan yollar sebebiyle köye ulaşamayan yakınları, kendisini anayolda bekliyordu. 3 kişilik ekibimiz mühendislerin güvenli noktaya naklinin hemen ardından muhtarın yardımına koştu. Evinden kar motoru ile alınan muhtar, anayolda bekleyen yakınlarına teslim edildi ve 2,5 saat süren 2. operasyonun ardından ekiplerimiz dönüş yoluna geçti.

AKUT Bingöl yerleşkesine dönen ekibimiz, çok geçmeden gelen 3. yardım çağrısını aldı. Bingöl-Elazığ yolu 15. Km. Bilaloğlu mevkiinde, küçükbaş hayvan yüklü bir tır, buzlanma nedeniyle devrilmişti. 3 gönüllüsü ile yardıma koşan ekibimiz, 54 yaşındaki M.Y. , 50 yaşındaki M.Y, 30 yaşındaki M. G. ve 8 yaşındaki F. Y.’yi devrilmiş araçtan sağ olarak çıkarttı. Kazazedelere yapılan ilkyardımın hemen ardından, 200 küçükbaş hayvanı da devrilmiş araçtan tek tek dışarıya çıkartan ekibimiz, kazazedelerin yakınlarının olay yerine gelmesi ile 3 saat sonunda 3. Operasyonu da noktalamıştır.

Konuyla ilgili açıklama yapan AKUT Bingöl Ekip Lideri Ahmet Buzrul, “Yoğun ve yorucu bir gündü ancak bu gece hepimiz çok huzurlu bir şekilde uyuyacağız. Yine güzel işler başardık. Ekibimle gurur duyuyorum.” dedi ve yardıma ihtiyacı olan herkese el uzatmaya devam edeceklerini belirtti.

AKUT Bingöl ekibimiz, 2002 yılında, AKUT’un İstanbul dışındaki 4. ekibi olarak kurulmuş ve kurulduğu günden bugüne dek gerçekleştirdiği 186 operasyonda 204 kişiyi kurtarmış, 35 ex bireyi bulundukları noktadan alarak sağlık ekiplerine teslim etmiş, 36 hayvanı da ayrıca kurtarmıştır.


AKUT VAR HAYAT VAR

AKUT Basın İlişkileri Birimi


 


DESTEK VERENLER