12 Mart 2015 Perşembe 04:43

                 

 

AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin Muğla’da görev yapan üç önemli ekibi, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile önemli bir işbirliğine imza attı.

AKUT’un Marmaris, Fethiye ve Bodrum ekipleri ile Muğla Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol ile Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın sorumluluk alanı içerisinde meydana gelebilecek tüm doğal afetler, arama kurtarma operasyonları, eğitimler ve tatbikatlarda kurumlar ortak bir şekilde hareket ederek olaylara birlikte müdahale edecekler. 2 yıllık geçerliliği olan bu protokole göre taraflar uzmanlık alanları doğrultusunda karşılıklı olarak eğitimler düzenleyebilecekler ve malzeme kullanımında da paylaşımda bulunacaklar.

Turizmin en yoğun olduğu bölgelerin başında gelen Marmaris, Bodrum ve Fethiye’de bilhassa bölgeyi iyi bilmeyen turistlerin yaşadığı su altı ve su üstü kazalarla sıklıkla karşılaşan AKUT ekiplerinin, özellikle bu tarz kazalar ile yine Ege Bölgesinde meydana gelen yangınlara daha etkin bir biçimde müdahale edebilmesi amacıyla yapılan bu işbirliği, vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandı.

2001 yılından beri Marmaris’te görev yapan 60 kişilik gönüllü kadrosu bulunan AKUT Marmaris ekibi, kurulduğu günden bu yana 106 arama kurtarma operasyonu düzenleyip 52 kişiyi yaşama döndürmüş, 43 hayvan kurtarmış ve 22 orman yangınına müdahale etmiştir.   

14 Mart Cumartesi günü, 19. Kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan AKUT Arama Kurtarma Derneği; Birleşmiş Milletler’e bağlı olarak görev yapan “Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Kurulu” olan INSARAG tarafından uluslararası düzeyde arama kurtarma yapabileceği kabul edilmiş ilk Türk ekibidir.
 

AKUT Marmaris Basın İlişkileri Birimi 


DESTEK VERENLER