15 Mart 2015 Pazar 00:23

    


AKUT Arama Kurtarma Derneği, kuruluşunun 19. Yılını kutladı.

14 Mart 1996 yılında kurulan AKUT Arama Kurtarma Derneği, 14 Mart 2015 günü, kuruluşunun 19. yılını AKUT İstanbul Genel Merkezinde gönüllülerle kutladı.

İstanbul Esentepe İdare binamızda gerçekleşen kutlama evveli konuşma yapan AKUT Yönetim Kurulu Üyesi ve AKUT 2. Başkanımız Cüneyt Koparan; AKUT’un, tamamı gönüllü kadrosuyla ve uluslararası standartlarda gerçekleştirdiği arama kurtarma faaliyetleri neticesinde, 2000’den fazla insanı kurtardığı, bunun sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde büyük bir başarı olduğunu vurguladı.

Cüneyt Koparan ayrıca “AKUT bu ülkenin önemli bir değeridir. Sizler yeri gelince özel yaşamlarınızdaki pek çok şeyden feragat edip zamanınızı ve gücünüzü AKUT’la birlikte hayat kurtarmaya adayan fedakâr ve yardımsever insanlarsınız. Enkazda kırıcının başında çalışanınızdan ona bir bardak su uzatanınıza dek bu başarı hepinizindir. Hepinize teşekkür ediyor ve daha çok çalışarak daha çok insana yardım eli uzatmanızı diyorum.” Dedi. 

Geçen 19 yıl içerisinde ülke genelindeki 35 ekibi ve 1600 gönüllüsü ile birlikte 1800’ü aşkın operasyon düzenleyip 2.050 insanı yaşama döndüren AKUT, karşılıksız yardımseverlik ilkesiyle çıktığı yolda kararlılıkla yürümeye devam edecektir.   


AKUT Basın İlişkileri Birimi 


 


DESTEK VERENLER