15 Mayıs 2015 Cuma 19:29

Basına ve kamuoyuna,

23 Ekim 2014 tarihinde AKUT Trabzon Ekibi için gerçekleştirdiğimiz bağış organizasyonumuzun 2. Etabı ile ilgili bilgiler vermek için AKUT Marmaris ekibi, Alman ve İngiliz Trabzonspor taraftarı dostlarım ile Trabzonlu Gençler taraftar grubu adına huzurlarınızdayız.

 

Alman dostlarım Trabzonspor taraftarları Andreas & Sabine Kulpok çifti ile geçtiğimiz senelerde AKUT Marmaris Ekibi ve “eski” İçmeler Belediyesi’ne yaptıkları bağışları referans alarak, geçen sene AKUT Trabzon Ekibi için bir bağış organizasyonu başlatmış; MARBAS Hotel, Trabzonspor Kulübü ve Trabzonlu Gençler grubunun destekleriyle Van/Erciş Depremi’nin 3. Yıl dönümünde Almanya’dan gelen 402 kilogram tıbbi lojistik, arama/kurtarma ve ilk yardım gereçlerini, AKUT derneği başkanı sayın Nasuh Mahruki’nin de katılımıyla Trabzon’da AKUT Trabzon Ekibi’ne teslim etmiştik. Bu sene, bu bağış organizasyonunun 2. Etabı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

Trabzon şehri, Trabzonspor camiası özellikle şaibeli, şikeli 2010-2011 sezonu sonrası haklı kupa mücadelesinden dolayı hedef haline geldi ya da getirildi. Özellikle geçtiğimiz haftalarda Fenerbahçe takım otobüsüne Trabzon sınırları içerisinde yapılan saldırı ve sonrası, failleri nedense bulunamayan bu çirkin olayın faturası Trabzon şehrine ve Trabzonspor camiasına kesildi. Hatta “Trabzon’u küme düşürün” şeklinde mesnetsiz açıklamalar da yapılabildi ve bunun gibi birçok tepki…

 

2. etap çalışmaları için gecemizi gündüzümüze kattığımız bağış organizasyonumuzda tek maksadımız, olası bir afette ya da kazada, bir canlının daha çabuk kurtarılabilmesi; yani insan olsun, hayvan olsun canlı yaşamı… Geçen sene de bu şiarla bağışımızı gerçekleştirdik, bu sene de bu maksatla gecemizi gündüzümüze kattık. Tek derdimiz hayat kurtarmak. Trabzonspor tribünlerinin, Trabzonspor taraftarlarının derdi hayat... Bu derdimiz Trabzon şehrini ve Trabzonspor camiasını ötekileştirenlere umarım emsal olur.  Ve kimse kusura bakmasın; 2010-2011 lig şampiyonu Trabzonspor’dur ve kupanın yeri Trabzonspor Müzesi’dir. Bu gerçeğimizden de taviz vermeyeceğiz. Bu gerçeği Mersin/Tarsuslu, Trabzon’u 23 yaşına kadar görmemiş olan bir Trabzonsporlu olarak, Trabzonspor camiası adına tekrarlıyorum; 2010-2011 lig şampiyonu Trabzonspor’dur ve kupanın yeri Trabzonspor Müzesi’dir.

 

Geçen seneki bağış organizasyonumuzu takip edip, bu seneki organizasyonumuza dâhil olmak isteyen ve bu vesile ile Trabzonsporlu olmuş o kadar çok yabancı ülke vatandaşı tanıdım ki… Trabzonspor taraftarının sosyal sorumluluk hassasiyetine hayranlığından Trabzonspor taraftarı haline gelmiş, organizasyonumuzun İngiltere ayağını yürüten Hope çiftinin söyleyeceklerine birazdan bizzat şahit olacaksınız. Keza Alman dostlarım, bağışın mimarları Kulpok çiftinin tatil için geldikleri bu periyotta bile gece yarılarına kadar organizasyon için temaslar yürüttüklerini yine kendilerinden dinleyeceksiniz. Biz; Trabzonlu Gençler tribün oluşumu “futbol hayat kurtarır” anlayışı ile huzurlarınızdayız.

 

Gelelim güzel haberlere… Alman devleti, organizasyonumuza doğrudan destek veriyor ve Almanya’da etkinliğimize olan ilgi çığ gibi büyüyor. Alman milletvekilleri, üst düzey bürokratlar, iş adamları, yerel yönetimleri her defasında organizasyonumuza olan ilgilerini ve desteklerini ifade ediyorlar ve bu insanların birçoğunun hayali Trabzon’a gelip Trabzonspor maçı izleyebilmek… Yaptığımız son görüşmelerden olumlu sonuçlar aldık; bir adet tam teçhizatı ile Lucas jeneratör ve 3 adet bilgisayarı ilk bağış malzemelerimiz olarak temin ettik. Lucas Jeneratörü, Erlensee belediye başkanı Stefan Erb’in olağan üstü gayretiyle temin ettik; kendisine ayrıca şükranlarımı sunuyorum.

 

Bir diğer husus; Langenselbold belediye başkanı Jörg Muth, geçen seneki organizasyonumuza doğrudan destek verdi; sıkı bir Trabzonspor taraftarı ve Langenselbold şehrinin Trabzon ilçelerinden biriyle kardeş şehir olmasını istiyor. Böylesi bir kardeşlik protokolü, kültürel ve ekonomik ilişkileri sıklaştırır; keza bizim de bağış organizasyonumuzu daha etkili ve sağlıklı gerçekleştirmemize yardımcı olur. Şu an AKUT Trabzon Ekibi için 4x4 arazi aracı bile alabilmek için tüm enerjimizle çabalıyoruz.

 

Ve geçmişte bağışladığımız ekipmanlarla insanların hayatlarının kurtarıldığını görmek bizler için ayrı bir gurur. Geçtiğimiz günlerde Fethiye’de yaşanan bir kazada AKUT Fethiye Ekibi’nin 3 sene önce bağışladığımız KED sistemi, Ambu cihazı ve maskesi, vs. malzemelerle aşırı kan kaybeden, kalbi duran bir İngiliz vatandaşı hayata döndürdüklerini izledik. Amacımız işte tam olarak buydu. AKUT Marmaris Ekibi Seminer Birimi Sorumlusu sayın Kayahan Tören, bu konuda detaylı bilgiyi birazdan kendisi de verecek.

 

Özellikle Trabzonspor taraftarlarından ricam; etkinliğimizi sahiplenin, duyurun. Bu basın toplantısını da bu yüzden yapıyoruz. Geçen seneki bağış organizasyonumuzda 402 kilogram malzemenin hepsi birden Almanya’dan bağışlandı; Türkiye’den yaptığımız görüşmelerimizden ne yazık ki hiçbir sonuç alamadık. Etkinliği duyuralım; sosyal medya hesaplarımızdan paylaşalım; AKUT Trabzon Ekibi’nin ihtiyaç duyduğu malzemelerin çoğu gerçekten büyük maliyetli gereçler. Ama eminim ki, ülkemizde elini taşın altına koyabilecek, bizim gibi düşünen birileri mutlaka var. O kişilerin ne yapmaya çalıştığımızdan haberleri olsun; tek beklentim bu. Hayat kurtarıyoruz, belki de kendi hayatımızı kurtarıyoruz. Çünkü afet ve kazaların başımıza ne zaman gelebileceğini bilemiyoruz. Bildiğim tek bir şey var; “AKUT hayat kurtarır, lütfen AKUT’a destek olalım”

 

KATILIMCILAR:

 

Andreas Kulpok (Almanya): Almanya’da bağış etkinliğimize ilgi çok büyük. Her gün yeni, güzel haberler alıyoruz. Burada tatildeyiz ama gece geç saatlere kadar bağış etkinliğimiz ile ilgili Almanya ile görüşmeler halindeyiz. Geçen sene için organizasyon sloganımız, “Yardım etmek mutlu eder” idi. Bu sene de aynı sloganla hareket ediyoruz; gelin hep beraber mutlu olalım. Keza geçen sene her bireyi organizasyona dâhil etmek adına “AKUT’un her harfi için 1 Lira” çağrısı yapmıştım; 4 harf için kişi başı 4’er liralarla AKUT Trabzon Ekibi’ne daha çok malzeme alıp bağışlayabilirdik; ama olmadı. Umarım bu sefer bunu başarabiliriz. Aykut (Trabzonspor futbolcusu Aykut Demir), sen bize 5 Lira borçlusun; çünkü senin isminde fazladan “Y” harfi var. Ve umarım bir an önce Langenselbold ile Trabzon şehirleri arasında bir kardeşlik protokolü oluşturabiliriz.

 

Sabine Kulpok (Almanya): En beğendiğim kaleci, Trabzonsporlu Onur sakatlığını atlatmış; bunu öğrendiğime çok sevindim. Bir an önce seni tekrar sahalarda görmeyi çok istiyorum. Onur, lütfen AKUT Trabzon Ekibi’ne bağış projemizi başkana ve futbolcu arkadaşlara sen de hatırlat. Geçen sene bağış için Trabzon’a geldiğimizde kulüp ziyaretimizde seni görememiştik. Ekim ayında seninle tanışabilmek için sabırsızlanıyorum. Ve jose Bosingwa; dünkü maçta sakatlandığını duydum, çok üzüldüm; umarım bir an önce iyileşirsin. Ve umarım Trabzon’da tekrar görüşme şansımız olur.

 

Daniel Hope (İngiltere): Dünyada taraftar profili az çok bellidir; taraftarlar takımları için suç bile işleyebilecek kişilerdir çoğu zaman. İnsan ya da hayvan; canlı hayatını önemseyen bağış organizasyonlarına liderlik eden Trabzonspor taraftarları,  dünya futbol tribünleri için mükemmel bir örnek. Trabzonspor taraftarı olduğum için gurur duyuyorum.

 

Rosemary Theresa Hope (İngiltere): Bizler de Kızılhaç gönüllüleriyiz; yardımlaşmayı, bağış yapmayı seven, canlı yaşamını önemseyen insanlarız. Fırat’ı özverisinden dolayı tebrik ediyorum. Biz, Trabzonspor’u, O’nun özverisiyle ve AKUT Trabzon Ekibi’ne geçen sene yaptıkları organizasyonun ilk bağışıyla tanıdık ve Trabzonspor taraftarları haline geldik.

 

Kayahan Tören (AKUT Marmaris Ekibi Seminer Birimi Sorumlusu)

 

 

Fırat KORKMAZ / 05060605985

Trabzonlu Gençler temsilcisi

 

 

 


DESTEK VERENLER