16 Haziran 2015 Salı 12:31

           
 

AKUT Arama Kurtarma Derneği Eğitim Bölümümüz Rize'de "Sel ve Akarsuda Acil Durum Eğitimi" gerçekleştirdi. 
 

12-13 Haziran 2015 günleri Rize'nin Fırtına Deresinde gerçekleşen eğitim toplam 24 saat sürdü. AKUT'un Trabzon, Bingöl ve Giresun ekiplerinden toplam 35 gönüllümüzün katıldığı eğitim 3 etaplı olarak gerçekleşti. Teorik, Teknik ve Uygulamalı etaplardan oluşan eğitimi ilki Mayıs ayında Köprülü Kanyon’da yapılmıştı.  
 

Eğitim Bölümü Sorumlumuz Recep Şalcı: “Yaşadığımız coğrafyada yazık ki sel felaketleri ile sıklıkla karşılaşıyoruz. Bu gibi durumlarda yaşanabilecek yaralanma ve can kayıplarının önüne geçebilmek adına her yıl belirli aralıklar ile düzenlediğimiz “Sel ve Akarsuda Acil Durum Eğitimi” derneğimizin misyonu açısından son derece gerekli bir eğitim. Bu yıl Mayıs ayında ilk grubumuza aynı eğitimi vermiştik. 2. Grubumuzla ise geçtiğimiz hafta sonu çalıştık.
Yoğun bir programdı, 2 gün aralıksız devam ettik, yorulduk ancak eğitimi başarıyla tamamladık.
Her yıl Fırtına Deresi’nde tekrarlama planlaması içerisindeyiz. AKUT, sadece enkazda arama-kurtarma yapan bir grup değildir. Biz kazaların veya afetlerin meydana gelebileceği her konuda uzmanlaşmış ve kendini yenileyerek sürekli gelişen, çağı yakalayabilmiş, alanında uzman bir sivil toplum örgütüyüz.
Uluslararası standartlara arama-kurtarma yapıyoruz. Eğitimlerimizden kesinlikle taviz vermiyoruz ve AKUT’u bu sayede bu denli başarılı kılıyoruz. Amatör ruh, profesyonel anlayışımız ile 'Karşılıksız Yardımseverlik' ilkemiz doğrultusunda, yardıma ihtiyacı olan her canlıya elimizi uzatmaya devam edeceğiz ” diye konuştu.

 

 

AKUT Basın İlişkileri Birimi     
 

 


DESTEK VERENLER