13 Ekim 2015 Salı 18:00

11 Ekim 2015 Pazar günü mantar toplamak için İstanbul Nurtepe’deki evinden çıkıp geri dönmeyen yaşlı adam için ekipler seferber oldu.

Ailesinin verdiği bilgiye göre, Pazar günü öğle saatlerinde Nurtepe’deki evinden Hasdal’a mantar toplamaya giden 75 yaşındaki İzzet Kapıcıoğlu, ilerleyen saate rağmen evine geri dönmedi. Ailesi bunun üzerine yaşlı adamın sağlığından endişe ederek kayıp başvurusunda bulundu. Yanında cep telefonu olmayan ve parkinson hastası olduğu belirtilen İzzet Kapıcıoğlu’nu bulmak için AKUT, AFAD, Polis ve Jandarma ekipleri harekete geçti. Emniyet güçleri havadan termal kamera ile geniş ormanlık araziyi tararken ekipler de iz sürme köpekleri ile birlikte arazide tarama yaptı.

AKUT İstanbul ekibimizden 11 gönüllümüzün katıldığı operasyonda toplam 50'yi aşkın arama-kurtarma personeli görev aldı. Çok yönlü şekilde devam eden çalışmaların ilerleyen saatlerinde yaşlı adam vatandaşlar tarafından sağ olarak bulundu. Yönünü kaybettiği ve bir süre sonra fenalaştığı düşünülen Kapıcıoğlu 112 ekibine teslim edilerek Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hayati riski bulunmadığı belirtilen kazazedenin yakınları ekiplere sevinç gözyaşları içerisinde teşekkür etti.   

AKUT, karşılıksız yardımseverlik ilkesi ile yaşam hakkınıza sahip çıkmaya devam edecektir.

AKUT Basın İlişkileri 


DESTEK VERENLER