20 Ekim 2015 Salı 12:51

           

 

AKUT Fethiye ekibi, AKUT Kaş ekibinin de desteğiyle Kaş Devlet Hastanesi’nin 130 personeline deprem bilinçlendirme semineri verdi.

AKUT Fethiye ekibi, AKUT Kaş ekibinin de desteğiyle Kaş Devlet Hastanesi’nin 130 personeline deprem bilinçlendirme semineri verdi. 2 grup halinde düzenlenen seminer, Kaş Devlet Hastanesi’nin eğitim salonunda gerçekleştirildi. AKUT Fethiye ekibi, geçen yıl toplam 7500 kişiye deprem bilinçlendirme eğitimini vermişti.

AKUT Fethiye ekibinden Fatih Işık konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Kaş ve çevresinin 1. derece deprem bölgesi olması sebebiyle bu tip bilinçlendirme çalışmaları büyük önem taşıyor. Yüce önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır. Geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur’. Bizler vatandaşlarımızın duyarlılıklarının geliştirilmesi ve tedbir almaları içi bilgiyi paylaşmaya devam edeceğiz.”

Kaş Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Davut Ertekin ise doğal bir afet olan depremin kendileri için de çok önemli bir konu olduğu vurguladı. Ertekin sözlerine şöyle devam etti: “Bu önemli konuda Kaş Devlet Hastanemize gelerek personelimize deprem semineri veren AKUT Fethiye ve Kaş ekiplerine teşekkür ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum.”

AKUT Arama Kurtarma Derneği, uluslararası standartlarda gerçekleştirdiği arama-kurtarma çalışmalarının yanı sıra, afetler gerçekleşmeden evvel de önleyici çalışmalar ile topluma hizmet etmeye devam ediyor. Bu kapsamda ülke genelinde ortalama 100 bin kişiye Temel Afet Bilinci ve Deprem konularında seminer veren AKUT, tamamı gönüllü kadrosu ile hayata değer katmaya ve topluma ışık olmaya devam ediyor.

Kaş ve çevresinde yakın zamanda art arda depremler yaşanmıştı.

Antalya’da bu yıl yaşanan ve sarsıntısı hissedilen depremler şöyleydi: 8 Şubat 3.7 Korkuteli, 16 Şubat 4.6 Korkuteli, 30 Nisan Kaş 3.6, 7 Ekimde Demre 5.5

 

AKUT Basın İlişkileri

 


 


DESTEK VERENLER