26 Ekim 2015 Pazartesi 12:39

         

 

AKUT'un da üyesi olduğu INSARAG (Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Grubu), 25. yılında Birleşik Arap Emirlikleri başkenti Abu Dabi'de yer alan Ulusal Fuar Merkezi'nde 15-20 Ekim 2015 tarihleri arasında INSARAG Küresel Toplantısı'nı gerçekleştirmiştir. Toplantı programı kapsamında Eğitim Çalışma Grubu, Tıbbi Çalışma Grubu, INSARAG USAR (Kentsel Arama ve Kurtarma) Ekip Liderleri Toplantısı gibi çok kapsamlı içeriklere sahip toplantılar düzenlenmiştir.
Ekibimiz, Eğitim Çalışma Grubu, Ekip Liderleri Toplantısı, 5 yılda bir düzenlenen INSARAG Küresel Toplantısı, yıllık olarak gerçekleştirilen ve bu sene Nepal özel gündemiyle düzenlenen Ekip liderleri toplantısı ve Bölgesel Liderler Toplantılarına katılım sağlamıştır. Ekip Liderleri ve Küresel Liderler Toplantılarına derneğimizi temsilen Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Direktörümüz Dündar Şahin ve Nepal Operasyonu Ekip Lider Yardımcısı Belit Taşdemir, Eğitim Çalışma Grubu ve Bölgesel Liderler Toplantılarına ise yine Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Direktörümüz Dündar Şahin derneğimizi temsilen katılım sağlamıştır.  
Ekip Liderleri toplantısı kapsamında INSARAG’ı bekleyen görevler, INSARAG kılavuzunun yaygınlaştırılması ve kılavuzun kullanımındaki bir sonraki adımlar, Nepal Depremi’nden çıkarılan dersler, bu derslerin ekip liderleri tarafından masabaşı tatbikatında değerlendirilmesi, KoBo platformu ve INSARAG ile IOM(Uluslararası Göç Organizasyonu) arasındaki muhtemel işbirliği fırsatları konuları toplantının ana gündem maddelerini oluşturmuştur. 
Eğitim Çalışma Grubu toplantılarında ise tarafımıza USAR Koordinasyon Eğitimlerinin düzenlenmesi görevi verilmiştir. UN OCHA INSARAG bünyesinde oldukça aktif olarak çalışma yapan AKUT Arama Kurtarma Derneği, INSARAG sınıflandırma tatbikatlarında gözetmen, değerlendirici ve sınıflandırıcı olarak çeşitli görevler almaktadır.


AKUT Basın İlişkileri

DESTEK VERENLER