8 Ocak 2024 Pazartesi 11:43

AKUT’tan Birinci İnönü Zaferi’nin yıl dönümünde anma yürüyüşü 

 

Türkiye'nin ilk arama kurtarma sivil toplum örgütü AKUT Arama Kurtarma Derneği, 6-7 Ocak tarihlerinde Bilecik Bozüyük Belediyesi desteğiyle gerçekleştirilen 16. Geleneksel Metristepe Zafer ve Şehitleri Anma Yürüyüşü’ne katılım gösterdi. Etkinlikte yedi ekipten 100'ün üzerinde gönüllü ve öğrenci topluluklarıyla yer alan AKUT, 8 kilometrelik yürüyüş gerçekleştirdi. Etkinlikte ayrıca İlhan Şeşen ve Sunay Akın da yer aldı.  

 

Kurulduğu günden bu yana Türkiye’de ve dünyada büyük afetlerin yanı sıra dağ-doğa koşullarında gönüllü olarak arama-kurtarma operasyonları gerçekleştiren AKUT, 6-7 Ocak tarihlerinde Bilecik’in Bozüyük ilçesinde düzenlenen 16. Geleneksel Metristepe Zafer ve Şehitleri Anma Yürüyüşü’ne bu yıl da öncülük etti. 100’den fazla AKUT gönüllüsü ve öğrenci topluluklarının katılımıyla gerçekleşen 8 kilometrelik yürüyüşte katılımcıları doğru yönlendirmelerle zirveye ulaştıran AKUT, bir kez daha varlığını hissettirdi. 

 

Metristepe Zafer ve Şehitleri Anma Yürüyüşü, AKUT’un en uzun ömürlü geleneği 

Gerçekleşen etkinliğin önemi üzerine değerlendirmede bulunan AKUT Arama Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Yosun Akverdi, “Şanlı tarihimiz boyunca kazandığımız birçok zafer var. Birinci İnönü Zaferi de bize bugünleri hediye eden Kurtuluş Savaşımızın cesur kahramanlarının en değerli zaferlerinden biri. AKUT olarak tam 16 yıldır bu zorlu şartlarda, değerli Bozüyük halkı ve vatandaşlarımızla omuz omuza bu anlamlı yürüyüşü gerçekleştiriyor ve Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; milletimizin makûs talihini değiştiren Kurtuluş Savaşı’nın kahramanları ve şehitlerimizi anmayı görev biliyoruz” dedi. 

 

Bozüyük Belediyesi tarafından 1. İnönü Zaferi’nin 103'üncü yıl dönümü anısına düzenlenen “Zafere Giden Yol” adlı programında da şair, yazar, tiyatrocu, araştırmacı ve ayrıntı ustası Sunay Akın ve Türkiye’nin en başarılı müzisyenlerinden İlhan Şeşen özel bir gösteriyle birlikte sahne aldı.  

 

Bir gelenek… 

Etkinlikte yer alan AKUT Yönetim Kurulu Üyesi Tugay Yılmazberk, 16 yıl önce ilk Metristepe yürüyüşünün sadece iki AKUT Bozüyük ekibi gönüllüsü ile başladığını, yıllar içinde Bozüyük Belediyesi’nin yol arkadaşlığı ve desteği sayesinde Bozüyük halkı ve çevre illerden katılımlarla binlerce kişinin bir arada yürüdüğünü söyledi.  Yürüyüşün bir gelenek haline geldiğini hatırlatan Yılmazberk, “AKUT olarak bu yıl 16’ncı kez bu rotayı yürüyoruz. Zaman içerisinde katılım 2400 kişiye kadar çıktı. AKUT olarak nasıl ki her görevimizi, tamamen gönüllükle ama profesyonel bir bilinçle yapıyorsak bu işi de bu şekilde sürdürüyoruz. Yürüyüşün bizim için anlamı çok büyük. Bundan sonraki yıllarda da şanlı geçmişimizi saygı ve sevgiyle gönlünde hisseden değerli Bozüyük halkı ile daha nice yürüyüşte buluşmak ve geçmişten geleceğe bir köprü olmak istiyoruz.” 

 

Etkinlikler, AKUT’un güçlü ekip ruhu için büyük fırsat 

"Geleneksel Metristepe Zafer ve Şehitleri Anma Yürüyüşü" programına Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Şahinoğlu ve Mahmut Fındık, AKUT ekipleri, Bozüyük İlçe Emniyet Müdürü Orhan Bozdemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Soner Serin, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Şubaşı, Bilecik İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bozüyük Belediyesi’nin İnönü Savaşları’nın 103’üncü yılı anısına bir dizi etkinlik çerçevesinde zenginleştirdiği çalışmalarla birlikte gerçekleştirilen ve Metristepe Zafer Anıtı’na yapılan 8 kilometrelik yürüyüş süresince AKUT’un etkin rolünün, katılımcıları en doğru ve kazasız bir şekilde zirveye ulaştırmak olduğunu belirten Yılmazberk, “AKUT sadece arama kurtarma misyonuyla değil, kendi geliştirdiği sosyal ve kültürel projeleriyle de Türkiye’de gündemde olabilen, halkımızla yan yana tarihine saygısını ve geleceğe inancını gösterebilen bir kurum. Bu tür etkinlikler aynı zamanda, AKUT Gönüllüleri arasında birlikteliğimizi sağlamak ve halkımıza varlığımızı hissettirmek adına bizim için önemli fırsat oluyor.” açıklamasında bulundu.  

 


DESTEK VERENLER