AKUT EĞİTMEN EĞİTİMİ

6 Eylül 2013 Cuma 13:51

AKUT Arama Kurtarma Derneği'nin düzenlediği "Kentsel Arama Kurtarma Eğitmen Eğitimi" sona erdi.

AKUT Eğitmen Eğitimi

AKUT Arama Kurtarma Derneği, Temmuz 2011 tarihi itibariyle Birleşmiş Milletler'e bağlı International Search and Rescue Advisory Group/Uluslararası Arama ve Kurtarma Danışmanlık Grubu (INSARAG) tarafından yapılan sınıflandırma tatbikatını başarı ile tamamlayıp Medium Class/Orta Sınıf ekip kategorisinde BM onayı aldı. Böylelikle AKUT, uluslararası arama-kurtarma operasyonlarında BM çatısı altında çalışmaya hak kazandı. Bu sürecin devamı olarak, sürekli eğitimin başarıdaki önemini her zaman vurgulayan AKUT'un Eğitim Bölümü tarafından, Türkiye çapına yayılmış ekipleri eğitmen ihtiyacını karşılamak adına "Kentsel Arama Kurtarma Eğitmen Eğitimi" düzenlendi.

AKUT Arama Kurtarma Derneği'nin 28 gönüllüsünün katıldığı " Kentsel Arama Kurtarma Eğitmen Eğitimi" 26-30 Ağustos tarihleri arasında AKUT Enstitüsü'nün Ataşehir'de bulunan eğitim alanlarında gerçekleştirildi. İki eğitmen gözetimindeki eğitimi tamamlayan  28 AKUT Gönüllüsü, bölgelerinde düzenlenecek "Kentsel Arama Kurtarma Eğitimleri"nde eğitmen olarak görev alacak.