AKUT ARAMA VE KURTARMA DERNEĞİNDEN BASIN DUYURUSU

15 Mart 2014 Cumartesi 15:28

Geçtiğimiz günlerde Fethiye’de meydana gelen endişe verici ve üzücü olayların yaşandığı süreçte, olayların daha fazla büyümesini önlemek amacıyla, Fethiye’deki aktif sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket eden AKUT Fethiye Ekibi’mizin, tamamıyla iyi niyetle ve kendi insiyatifi ile verdiği basın bildirisi desteği dolayısıyla yanlış anlaşılmaktan dolayı çok üzgün olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

AKUT, tüzüğünde de belirttiği gibi dil, din, ırk, renk ayrımı gözetmeksizin, insan hayatına değer veren ve insana saygı duyan, tüm arama kurtarma operasyonlarını ve tüm sosyal sorumluluk çalışmalarını da eşitlikçi, adil ve tarafsız bir anlayışla sürdüren siyaset üstü bir kurumdur. Atatürk İlke ve Devrimlerine ve Atatürk Milliyetçiliğine bağlı olarak çalışan AKUT, bugüne kadar hiçbir siyasi partiye ve düşüncesine karşı ya da taraf olmamıştır. AKUT, tüm çalışmalarında bugüne kadar tüzüğüne nasıl sadık kaldıysa, bundan böyle de öyle kalmaya devam edecektir.

Saygılarımızla,