AKUT, KAHRAMANMARAŞ DEPREMLERİNDE DE GÖREV BAŞINDAYDI

AKUT Arama Kurtarma Derneği, 6 Şubat 2023’te sabaha karşı gerçekleşen ilk depremin ardından 45’inci dakikada Acil Durum Yönetimini İstanbul merkezde kurarak, ekiplerini hızlıca sahaya sevk etti. AKUT, Kahramanmaraş depremlerinde, 30 ekibi, 800’den fazlası sahada, 300’den fazlası masa başında olmak üzere 1100’den fazla gönüllüsü, 59 aracı ve 4 köpeği ile operasyonlara katıldı.

AKUT, Afyonkarahisar, Alanya, Ankara, Antalya, Bingöl, Bitlis, Bodrum, Bozüyük, Bursa, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Fethiye, Giresun, İstanbul, İzmir, Kaş-Kalkan, Kocaeli, Kuşadası, Manisa, Marmaris, Mersin, Niğde, Rize, Selçuk, Tekirdağ, Trabzon, Yarımada ve afetzede olmalarına rağmen Gaziantep ve Kahramanmaraş ekipleri ile deprem bölgesinde çalışmalarını kesintisiz sürdürdü. AKUT, uluslararası tecrübesi nedeniyle dünyanın her yerinden gelen arama kurtarma ekipleriyle de başarılı operasyonlar gerçekleştirdi.

Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Hatay (İskenderun, Antakya), Osmaniye ve Adana'da çalışmalarını yoğunlaştıran AKUT ekipleri, operasyonlarda 229 canlı kazazedeyi, 12 hayvanı ve hayatını kaybeden 254 kişiyi enkazlardan tahliye etti. Devamı...

AKUT TOPLUMDA AFET BİLİNCİ OLUŞTURMAK İÇİN VERDİĞİ SEMİNERLERE ŞUBAT AYINDA DA DEVAM ETTİ

AKUT Arama Kurtarma Derneği, "Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci" konulu seminerlerine geçtiğimiz ay da devam etti.

Şubat ayında sürdürülen seminer çalışmalarında Ankara, Bodrum, Bozüyük, Eskişehir, Mersin ve İstanbul'da toplamda 1.243 kişiye afet bilinci eğitimi verildi.

Afetlere hazırlıklı olma konusunda gereken ilgiyi gösteren ve eğitimlere katılım sağlayan kurum ve vatandaşlara, ayrıca bu süreçte verdikleri emekle toplum bilinci için çalışan AKUT gönüllülerine teşekkürü borç biliriz. Devamı...


"Gücünü vatan ve insan sevgisinden alan AKUT ekipleri, bugüne kadar çıktığı 4621 operasyonda, 5611 kişinin hayatının kurtarılmasında, 851 cansız bedenin tahliye edilmesinde ve 2106 hayvanın kurtarılmasında hiçbir karşılık beklemeden görev almıştır."

AKUT Basın İlişkileri Birimi

E-Mail adresi: basiniliskileri@akut.org.tr