28 Ocak 2020 Salı 17:25

MANİSA KIRKAĞAÇ’TA DEPREM

28 Ocak 2020 saat 14:26’da merkez üssü Manisa Kırkağaç olan bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğünü Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ise 5.1 olarak duyurdu.

AKUT Manisa ekibi gelişmeleri yakından takip ederek 14 kişilik bir ekip ile hızla operasyona çıktı. Ardından, AKUT İzmir ekibi de 6 kişi ve 2 arama köpeği ile operasyona katıldı.

Deprem bölgesindeki son durum, AKUT Acil Durum Yönetimi tarafından yakından takip ediliyor.

Bilgilerinize.

AKUT Basın İlişkileri ​

AKUT Hakkında
AKUT Arama Kurtarma Derneği, kurulduğu 1996 yılından bu yana gerçekleştirdiği 3.730 operasyonda, 2.805 insanın hayatını kurtardı. Yaşamın kutsal ve en değerli olduğunun bilinciyle 1.453 hayvanın da kurtarılmasını sağladı. 5 yılda 52.000 km yol kat ederek, 52 il, 174 ilçede 5,5 milyon kişiye mobil eğitim projesi ile ulaştı. Her yıl toplumu bilinçlendirmek ve afetlere karşı daha dayanıklı bir Türkiye yaratmak için 100 binlerce kişiye ‘’Temel Afet Bilinçlendirme ve Deprem Seminerleri’’ vermeye devam ediyor.

Birleşmiş Milletler tarafından akredite edilmiş Türkiye’deki ilk kuruluş olarak yardım çağrısı aldığı yurtdışı afetlerinde de ülkemizi başarıyla temsil ediyor. Tamamen gönüllülük esasıyla yürüttüğü tüm eğitim, operasyon, malzeme vb. ihtiyaçlarını ise destekçilerinin bağışlarıyla karşılıyor.

AKUT Arama ve Kurtarma Derneği Basın İlişkileri Birimi basiniliskileri@akut.org.tr

DESTEK VERENLER