13 Nisan 2024 Cumartesi 20:38

Türkiye’nin ilk arama kurtarma sivil toplum kuruluşu AKUT Arama Kurtarma Derneği de Antalya Konyaaltı'nda, Tünektepe Teleferik Tesisinde meydana gelen ve 1 kişinin ölümüne neden olan kazada kurtarma çalışmalarına destek verdi.  Havada mahsur kalan 24 kabindeki 174 kişinin tamamı tahliye edildi. Yaşanan kazada AKUT 7 ekip ve 63 gönüllü ile destek olurken, kurtarma operasyonunda iple kurtarma tekniği ile 8 kişiyi tahliye etti.

Cuma günü Antalya Konyaaltı'nda Tünektepe Teleferik Tesisinde meydana gelen ve 1 kişinin ölümüne neden olan kazada havada mahsur kalan 24 kabindeki 174 kişinin tamamı tahliye edildi. AKUT Arama Kurtarma Derneği de 15’i masa başı olmak üzere 63 gönüllüden oluşan 7 ekip ile kurtarma operasyonuna destek verirken, iple kurtarma tekniği ile 8 kişinin tahliyesini gerçekleştirdi.

Çelik halatların üzerinden ilerleyerek kazazedelere müdahale edildi

Hava muhalefeti sebebi ile helikopter veya vinçli kurtarmanın teknik sebepler ile yapılamadığı noktalarda iple kurtarma tekniğini kullandıklarını belirten AKUT Arama Kurtarma Derneği Operasyon ve Acil Durum Yöneticisi Serhat Akbel, “Olayın ilk meydana geldiği andan itibaren, Cuma akşamından beri sahada teleferikte mahsur kalan kazazedelerin tahliyesinde AKUT olarak aktif katlım sağladık. Helikopter ve diğer kurtarma tekniklerinin yetersiz kaldığı bölgelerde AKUT ekipleri iple kurtarma tekniğini kullanarak teleferik kabinlerinden tahliye çalışmaları gerçekleştirdi. Bu operasyonlar sonucu ekiplerimiz 8 kişiyi başarılı bir şekilde tahliye etti” dedi.

Teleferik kazasında AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin Kaş-Kalkan, Alanya, Antalya, Fethiye, Bursa, Kocaeli, Denizli ekipleri ile Antalya İtfaiyesi, AFAD, JAK, Sahil Güvenlik  ve diğer arama kurtarma timleriyle koordineli çalışarak tahliye operasyonu gerçekleştirdi.

DESTEK VERENLER