7 Mart 2010 Pazar 02:35

AKUT'tan Depremde Hayat Kurtaran Öneriler

Deprem felaketinin yol açabileceği can kayıpları ve zararları en aza indirmek amacıyla Beykoz Belediyesi, AKUT ve Beykoz Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Deprem Bilinçlendirme Semineri'nde hayat kurtaran yöntemler aktarıldı. Beykoz R. Şahin Köktürk Spor Kompleksi'nde ilçedeki öğrencilere yönelik düzenlenen seminerde, gönüllü AKUT üyesi eğitmen Meltem Selçuk bilgisayar sunumu eşliğinde deprem sırasında deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.

Ülkemizdeki binalar sağlam olmadığı için deprem sırasında eşyaların altına sığınmanın yanlış olduğunu söyleyen Meltem Selçuk, depremde hayatta kalmak için yaşam üçgeni kurmanın önemine değindi. Selçuk, kapalı mekânlarda bulaşık makinesi çamaşır makinesi ve duvara sabitlenen buzdolabının yaşam üçgeni kurmada ideal olduğunu ifade etti. Deprem anında panik yaşamamak için önceden kişisel bir eylem planı belirlemek gerektiğini vurgulayan Meltem Selçuk öğrencilere deprem sırasında sıraların altını değil sıra aralarındaki koridorları kullanmalarını ve camlardan uzak durmalarını tavsiye etti. Depremde dışarı çıkmak için merdiven ve asansöre yönelmenin can kayıplarını artıracağını ifade eden Selçuk, "Eğer zemin katta değilseniz dışarı çıkmak için merdiven ve asansörü kullanmayın depremi bulunduğunuz yerde yaşayın" dedi.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek seminer sonrasında Meltem Selçuk'a katkılarından dolayı teşekkür ederek cam bir ibrik hediye etti.


DESTEK VERENLER