25 Mayıs 2010 Salı 10:42

AKUT Spor Kulübü Dağcılık Şubesi Lisanslı dağcılarından AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nasuh Mahruki ve AKUT Antalya ekip lideri Yılmaz Sevgül dünyanın en yüksek zirvesi olan Everest'in zirvesine Türk bayrağını dikmeyi başardılar.

Nasuh Mahruki 2. Kez Everest'in zirvesine ulaştı. Yılmaz Sevgül ise başarılı dağcılık kariyerine Everest'i de ekledi. Peakfreaks.com web sitesinin tüm dünyaya duyurduğu başarılı tırmanışla ilgili bilgilere göre Nasuh Mahruki ve Yılmaz Sevgül'ün yer aldığı uluslararası ekipte zirve yapan tüm dağcılar başarılı bir şekilde kamplarına döndüler. Peakfreaks.com sitesi "Hepsini kutluyoruz. Onlar çok sıkı çalıştılar ve mükemmel bir takım çalışmasıyla bu tırmanışı tamamladılar" sözleriyle tırmanışı değerlendirdi. Site Nasuh Mahruki'nin ilk Everest'e çıkışının üzerinden 15 yıl geçtikten sonra bir kez daha zirveye ulaştığını duyurdu. Sitenin verdiği bilgilere göre Mahruki ve ilk kez Everest'e çıkmayı başaran Oman'lı olan Khalid Suilaiman Alsiyabi 2. kez bu başarıyı yaşadılar ve  Nepal saatiyle saat 12:20'de zirveye ulaştılar. Tüm ekip üyeleri güvenli bir şekilde geri dönmeyi başarırken ekibin bazı üyeleri 4. Kampa inerken diğerleri de rüzgara yakalanmadan 3.kampa inmeyi başardılar.

Türkiye'den Yılmaz Sevgül Arjantin'den Angel Armesto ve Avusturalya'dan Greg Jack'ten oluşan grup da Nepal saatiyle sabah 08:15'de zirveye ulaşarak dünyanın doruğundan mutlu haberi ilettiler. AKUT ailesi olarak Türkiye'nin gururu olmayı başaran, dağcı kimlikleriyle de başarılarına başarı katan üyelerimizi bir kez daha gururla kutluyoruz.

Başkanımız Nasuh Mahruki ve Antalya Ekip liderimiz Yılmaz Sevgül'ü Türkiye'ye dönüşlerinde AKUT ailesi olarak karşılayacağız ve gururumuzu Türkiye ile paylaşacağız.

http://www.peakfreaks.com/everestcoverage.htm

 


DESTEK VERENLER