2 Eylül 2010 Perşembe 18:30

Tayfun ÖZDİKMEN'in son kitabı "METROPOLDE GÜVENLİ YAŞAM" adlı kitabının önsözü..

Tarihin ilk çağlarından beri suç toplumların korkuyla karışık ilgilerini çeken bir olgu olmuştur.

 

Günümüzde çarpık ve düzensiz kentleşme ile gelişen kaos, suç için elverişli ortamlar yaratmaktadır. Toplumsal denetim mekanizmalarının zayıflaması, karmaşık şehir yapılanmasında suçlar için uygun koşulları  oluşturmaktadır.

 

Emniyet güçlerinin de şehirlerde sayıca  yetersiz olması da suçlarla etkin bir şekilde müdahale edilmesinde zorluklar çıkarmaktadır.

 

Şehirlerimiz, dünyadaki diğer örnekleri gibi suç ve suçlu üreten bölgeler olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bireysel suçlarda, sokak çetelerine oradan da organize suç örgütlerine kadar geniş bir yelpaze karşımıza çıkmaktadır.

 

Bu duruma  karşı mücadelede yalnızca güvenlik güçlerinin çalışmaları  ve hukuksal alt yapının oluşturulması yeterli değildir.

 

Toplumda yaşayan her vatandaş, güvenlik güçlerine yardımcı olmanın yanı sıra, suçun önlenmesinde kendine göre bazı önlemler almak zorundadır.

 

Yaşadığı evden, apartmanına, çalıştığı işyerinden, sokağına kadar.

 

Tabii bu önlemleri alırken bilinçlenmeli ve bilgi edinmelidir.

 

Ne yazık ki şimdiye kadar bu konuyla ilgili yeterli kaynak kitaplar oluşturulamamıştır.

 

Şimdi elinizde tuttuğunuz bu kitap şehirdeki güvenlik önlemlerinin anlaşılması ve öğrenilmesinde önemli bir destek kitabı olacaktır.

 

Güvenlik konusunda çok deneyimli ve usta bir eğitimci olan Tayfun Özdikmen’in bu kitabının, okuyanlar için son derece yaralı olacağı inancındayım.

 

Böylesi bir düşünce ürettiği ve düşüncesini yaşama geçirdiği için kendisini tebrik ederim.

 

 

Prof. Dr. Hamit Hancı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı

Adli Bilimciler Derneği Başkanı

ı


DESTEK VERENLER