22 Şubat 2011 Salı 13:48

2010 yılında AKUT'un afet öncesi eğitim faaliyetlerine destek sağlamak amacıyla kurulan AKUT Sosyal Sorumluluk Tiyatrosu (SST), TOKİ ve EMLAK KONUT A.Ş. sponsorluğunda ilköğretim okullarında ücretsiz tiyatro faaliyetlerine başladı.

Sevdiklerinle birlikte güvenli gelecek için HAZIR MISIN adlı oyunda çekirdek bir Türk ailesinde doğa olaylarına duyarsız bir baba ve onu duyarlı olmaya davet eden anne, büyükanne ve çocuk arasında geçen olaylar ele alınmaktadır. Babayı ikna etmekte zorlanan aile fertleri sonunda bir AKUT gönüllüsünü eve davet etmek suretiyle çözüm ararlar. Oyunun ikinci bölümünde ise izleyici çocuklar sahneyi alırlar ve oyundaki çeşitli karakterleri canlandırmak suretiyle duyarsız Mustafa'yı ikna etmeye çalışırlar.

Oyun öncesinde Beyazıt Öztürk, Derya Baykal, Doğa Rutkay, Mirkelam, Tardu Flordun, Özkan Uğur, M. Ali Birand, Emre Altuğ, Burak Kut, Şebnem Dönmez ve AKUT Başkanı Nasuh Mahruki'nin yer aldığı afet öncesi sırası ve sonrası yapmamız ve yapmamamız gereken AKUT'un önerilerinin yer aldığı bir film gösterilmektedir.

24 ocak'ta oyunlarına başlayan AKUT Sosyal Sorumluluk Tiyatrosu (SST) çeşitli ilçelerde belirlenen dezavantajlı okulları ziyaret ederek öğrenci kardeşlerimizi afetler konusunda bilinçlendirmektedir. 24 ocak-3 mart tarihleri arasında ziyaret ettiği okullarda 15.000 kardeşimize ulaşmıştır. 7 mart'ta ikinci etap oyunlarına başlayacak AKUT Sosyal Sorumluluk Tiyatrosu (SST)  2001 ikinci dönem sonuna kadar bu faaliyetle 50.000 çocuğa ulaşmayı hedeflemektedir. Böylelikle sanatın sorgulayıcı düşündürücü yaratıcı eğlendirici içözüm bulan olanaklarını kullanmak suretiyle korunma kültürü gelişmiş afetlere karşı hazırlıklı bir toplum inşaasına katkı sağlamayı sürdürecektir.

Sizler de AKUT Sosyal Sorumluluk Tiyatrosu (SST) 'nu okulunuzda görmek isterseniz  0212 217 0410 nolu telefondan AKUT merkeze ulaşabilir, www.akut.org.tr adresinden bilgi alabilirsiniz.

 

AKUT Sosyal Sorumluluk Tiyatrosu (SST)

Koordinatörü

Melih Çardak

 

 


DESTEK VERENLER