24 Nisan 2012 Salı 11:01

AKUT ÇOCUK AKADEMİSİ EĞİTİME BAŞLADI

 

İstanbul, 23.04.2012                                                                                                        

 

AKUT Arama Kurtarma Derneği, 1996 yılından bu yana giderek artan bir ivmeyle ve bugün itibariyle 30 bölgede toplam 1500 civarında gönüllüsüyle ülkemize hizmetlerini aralıksız sürdürüyor. Bugüne dek yurt içi ve yurt dışında olmak üzere, her şart altında gerçekleştirdiği 1119 arama ve kurtarma çalışmasında, 1463 insan hayatının kurtarılmasında veya normal yaşam koşullarına nakledilmesinde aktif olarak görev almıştır.

 

AKUT Çocuk Akademisi’nde yaşama hazır bireyler yetiştirmek amacıyla bilgi, bilinç ve AKUT’un değerleri üzerine kurgulanan "Yaşayan Değerler”i anlatıyoruz. Oyun temeline saygı, sorumluluk ve empati kavramları yerleştirilmiş bir yapı oluşturuyoruz.

 

Amacımız; ülkemizde ve uluslararası platformlarda toplumsal sorumluluk bilinci olan, sosyal performansı bu yönde gelişmiş ve içinde bulundukları topluma değer katabilen çocuklar yetiştirebilmektir.

 

“Çocuklar Geleceğimizdir ve Geleceğimizi Birlikte Kurtaralım” anlayışıyla çok önemli bir gün olan 23 Nisan 2012 tarihinde; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda AKUT Çocuk Akademisi kapılarını açtı.

 

İlk uygulama gününe Gültepe Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan 20 öğrenci katıldı. Saat 14:00’te başlayan eğitim, Tanışma Oyunu ile başladı. AKUT Arama Kurtarma Derneği Genel Merkezi bahçesindeki yemek arasından sonra eğitim; gönüllülük, dürüstlük, güvenilirlik, karşılıksız yardımseverlik ve insan hayatına değer vermek içeriği ile oluşturulan “Yaşayan Değerler Oyunu” ile devam etti. Çeşitli eğitici oyunlarla son bölüme gelen eğitimin son aşamasında “AKUT Arama Köpeğini Tanıyalım” bölümünde GYPSY isimli arama köpeği ile tanışan çocuklar, ayrıca bugüne özel düzenlenen Telsiz Aktivitesi ile de seslerini tüm dünyaya duyurdular.

 

“Gönüllü Sözü” veren öğrenciler, sertifikaları ve AKUT Çocuk Akademisi tişörtleri ile evlerine döndüler. Dernek bahçesinde ağırlanan veliler de böyle bir eğitimin çocukları için çok faydalı olduğunu ve yaygınlaşmasını dilediklerini belirttiler.

              


DESTEK VERENLER