12 Ekim 2012 Cuma 15:49
AKUT Arama Kurtarma Derneği, Temmuz 2011 tarihi itibariyle Birleşmiş Milletler'e bağlı International Search and Rescue Advisory Group/Uluslararası Arama ve Kurtarma Danışmanlık Grubu (INSARAG) tarafından yapılan sınıflandırma tatbikatını başarı ile tamamlayıp Medium Class/Orta Sınıf ekip kategorisinde BM onayı aldı. Böylelikle AKUT, dünyanın her yerinde meydana gelebilecek afetlerde, 45 kişilik bir ekip ve 3 tonluk malzeme ile 7 gün boyunca durmaksızın, kendine yeterli bir şekilde çalışabilecek kapasitede olduğunu gösterdi. Bu sürecin devamı olarak, INSARAG tarafından Uluslararası Ülke Sınıflandırma Denetmenleri arasına katıldı.
Yoğun bir incelemenin ardından Uluslararası Sınıflandırma Denetmenleri arasına seçilen AKUT Uzmanları, ilk olarak 23-26 Mart arasında Umman Sultanlığı'nın Sınıflandırma Tatbikatında INSARAG sınıflandırmasının en önemli kısımları olan Arama-Kurtarma ve Yönetim klasmanlarında sınıflandırmacı olarak görev yaptı.  
 
Birleşmiş Milletler tarafından 2-7 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen Almanya THW ve ISAR ortak tatbikatına da sınıflandırmacı olarak davet edilen AKUT Arama Kurtarma Derneği’ni, Arama Kurtarma ve Yönetim konularında AKUT Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Direktörü Dündar Şahin temsil etti. 

DESTEK VERENLER