16 Ekim 2012 Salı 11:52
Temmuz 2011 tarihi itibariyle Birleşmiş Milletler'e bağlı International Search and Rescue Advisory Group/Uluslararası Arama ve Kurtarma Danışmanlık Grubu (INSARAG) tarafından yapılan sınıflandırma tatbikatını başarı ile tamamlayıp Medium Class/Orta Sınıf ekip kategorisinde BM onayı alan ilk ve tek Türk Ekibi olan AKUT Arama Kurtarma Derneği, değişim ve gelişim sürecine ara vermiyor.
Türkiye çapında kurulmuş olan 31 AKUT Ekibi ve 1700’ü aşkın gönüllüsü ile çalışmalarını sürdüren AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin gönüllüleri, 13-14 Ekim 2012 tarihlerinde Bursa’da düzenlenen 3. Beyin Fırtınası Toplantısı’nda bir araya geldi. AKUT Bursa Ekibi’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda yapılanlar değerlendirildi; geleceğe dair fikirler ve planlar ortaya konuldu.
Kamp alanı olarak Atatürk Kent Ormanı seçilirken toplantı, Özel Tunçsiper Okulları’nın konferans salonunda gerçekleştirildi.
İki gün boyunca AKUT Ekipleri ve kurumsal yapı içinde rol alan bölümler sunumlarını aktardı; yapılan işler ve beklentiler vurgulandı. Kapanış oturumunda AKUT Yönetim Kurulu Üyeleri, hem sorulara yanıt verdi hem de gelen fikirleri değerlendirdi.

DESTEK VERENLER