19 Mayıs 2013 Pazar 21:01

AKUT Arama Kurtarma Derneğinin liderliğinde ve Alman Lisesinin ev sahipliğinde, 15 Mayıs 2013 Çarşamba günü tam gün süren “Lise Afet Bilinçlendirme Eğitim Projesi Buluşması” gerçekleştirildi. Çalıştayda Koç Lisesi, Avusturya Lisesi, Alman Lisesi, TED Eskişehir Lisesi öğrencileri bir araya geldi.

Türkiye’de okullara ve kurumlara yönelik olarak kapsamlı afet bilinçlendirme programlarına sahip AKUT Arama Kurtarma Derneği, bu çalışma ile okullarımızda afet bilincini artırırken, aynı zamanda kendi alanındaki deneyimlerini gençlerle paylaşarak, kriz anında onların uygun davranışlar geliştirmelerini hedeflemekte.

Arama - Kurtarma konularındaki bilgi birikimi ve afet sonrasında müdahale alanındaki deneyimleriyle AKUT ve eğitim sektörünün köklü ve öncü kuruluşları olan Koç Lisesi, Avusturya Lisesi, Alman Lisesi, TED Eskişehir Lisesi dayanışmanın temel alındığı bir platformda toplumu bilinçlendirmeyi ve afetlere hazırlıklı olmayı kapsayan ortak bir çalışmaya imza atıyorlar.

Bu çalışma, bir afet anında daha fazla hayatı kurtarmak için afet öncesi eğitimi ve gençleri hedeflemekte. Gün boyunca, okullardaki AKUT Kulüpleri’nde yapılan çalışmaların durumu ve öğrencilerin acil durumlar için hazırladıkları projeler değerlendirildi.

Eğitim anlayışına yeni bir soluk getireceği düşünülen çalıştayda AKUT Başkanı Ali Nasuh MAHRUKİ, Türk Coğrafya Kurumu Başkanı Ahmet ERTEK, Afette Rehber Çevirmen Derneği Başkanı Turgay KURULTAY, AKUT Vakfı Seminer Birimi Sorumlusu Harun ÖNGÖREN, AKUT Tıbbi Lojistik Birimi Sorumlusu Ali Rıza ŞAHİN, AKUT Gönüllüsü ve TED Eskişehir Kulüp Eğitmeni Şahika SARIYILDIZ konuşmacı olarak yer aldılar.

120 Öğrencinin hazır bulunduğu çalıştaydaki öğrenci sunumlarında da Özel Alman Lisesi Öğrencileri “Lise Afet Bilinçlendirme Projesinin Kazanımları”, Koç Lisesi Öğrencileri “Afetlerde Yardım Organizasyonları”, Avusturya Lisesi Öğrencileri “Lise Afet Bilinçlendirme Projesinin Okullarda Sürdürülmesinin Önemi ve Yararları”, TED Eskişehir Lisesi Öğrencileri “Afetlerde İletişim” konularında oluşturdukları proje ve tanıtımları sundular.

Ayrıntılı Bilgi için:

Murat Harun Öngören
AKUT Vakfı Seminer Birimi Sorumlusu
532 763 53 19

AKUT ve Lise Afet Bilinçlendirme Eğitim Projesi Yürüten Liselerden Örnek ÇalıştayAKUT ve Lise Afet Bilinçlendirme Eğitim Projesi Yürüten Liselerden Örnek Çalıştay
AKUT ve Lise Afet Bilinçlendirme Eğitim Projesi Yürüten Liselerden Örnek Çalıştay

DESTEK VERENLER