20 Kasım 2013 Çarşamba 19:35

AKUT Arama Kurtarma Derneği'nin 24 ekibi, 07-10 Kasım tarihleri arasında Olimpos'ta “Teknik Dağ Arama Kurtarma Eğitimi”ne katıldı.

AKUT Arama Kurtarma Derneği, Temmuz 2011 tarihi itibariyle Birleşmiş Milletler'e bağlı International Search and Rescue Advisory Group/Uluslararası Arama ve Kurtarma Danışmanlık Grubu (INSARAG) tarafından yapılan sınıflandırma tatbikatını başarı ile tamamlayıp Medium Class/Orta Sınıf ekip kategorisinde BM onayı aldı. Böylelikle AKUT, uluslararası arama-kurtarma operasyonlarında BM çatısı altında çalışmaya hak kazandı. Bu sürecin devamı olarak, sürekli eğitimin başarıdaki önemini her zaman vurgulayan Dernek Yetkilileri, Türkiye çapına yayılmış ekipleri için düzenlediği eğitimleri sürdürüyor.

Bu kapsamda Olimpos'ta 7 Kasım 2013 Perşembe günü saat 09:00'da başlayan " Teknik Dağ Arama Kurtarma Eğitimi", 10 Kasım 2013 Pazar günü sonra erdi. Eğitimin temel amacı, dağda meydana gelebilecek kazalara, acil durumlara müdahale edebilecek ekiplerin yeterliliğinin sağlanması, Türkiye çapındaki AKUT Ekipleri'nde bu konuda eğitim verebilecek eğitmenler yetiştirmek ve bölgede birlikte çalışacak ekipler arasında birliktelik oluşturulmasıydı.

AKUT Arama Kurtarma Derneği'nin 12 eğitmeni ve 8 asistanı tarafından verilen eğitime, AKUT Ekipleri'nden 78 kursiyer katıldı. Eğitime ayrıca, Antalya Büyükşehir İtfaiyesi'nden 8, Antalya AFAD'dan da 2 kurtarmacı kursiyer olarak katıldı.

Eğitim, AKUT Arama Kurtarma Derneği ANTALYA EKİBİ'nin ve Kadir'in Ağaç Evleri İşletmesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.


DESTEK VERENLER