31 Ağustos 2014 Pazar 21:27

CHP’den Anlamlı Ziyaret 

 

CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Bodrum CHP İlçe Başkanı Recai Seymen ve CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Konacık’ta bulunan AKUT Bodrum merkezini ziyaret ederek AKUT Bodrum lideri Sadettin Uslu’dan çalışmaları ile ilgili bilgi aldılar. 

CHP’liler geçtiğimiz hafta Ören Mahallesi, Türkevleri, Bozalan, Hürceğiz ve Akçakaya mahallelerinde ve Bodrum’da üst üste çıkan yangınların söndürülmesinde gönüllü olarak büyük çaba gösteren AKUT Bodrum ekibine teşekkür ederek ekibi kutladılar. Operasyon merkezinin inşaatı ile ilgili AKUT Bordum ekip lideri Sadettin Uslu’dan bilgi alan CHP heyeti, AKUT Bodrum için ellerinden gelen desteği vereceklerini de bildirdiler. AKUT Bodrum ekip lideri Uslu, CHP Heyetinin AKUT Merkezini ziyaret etmelerinden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar’dan yeni AKUT Merkezi inşaatının hızlandırılması ve bir an önce bitirilerek hizmete girmesi için destek vermelerini istedi.
 

Felaketle Karşılaşınca AKUT Fark ediliyor… 

CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, insanların felaket ile karşı karşıya kaldığında AKUT’un önemini kavradığına dikkat çekerek “Bodrum’da AKUT ekibinin olması büyük bir şans. Bütün Bodrum halkını AKUT’a destek vermeye davet ediyorum. Bende şahsım olarak elimden geldiğince destek vermeye gayret ediyorum. Arkadaşlarımız hem doğal felaketlerde, hem de son dönemde arka arkaya çıkan yangınlarda cansiperane çalışıyorlar. Bu nedenle onlara hem teşekkür etmek için, hem de yeni yapılan inşaat sahasını bu ziyareti gerçekleştirdik. Bilgi alarak nasıl katkı verebiliriz ona bakacağız.” dedi. 

 

AKUT’un İçme Suları Başkan Muhammet Tokat’tan… 

CHP Milas İlçe Başkanı da geçtiğimiz hafta çıkan yangınlarda, söndürme çalışmalarında büyük çaba gösteren AKUT Bordum ekibine teşekkür ederek “Geçtiğimiz yıl Güllük Arıtma Tesisinde yaşanan acı olayda AKUT’un ne kadar önemli bir görev yaptığını fark ettik. Üstelik kimi zamanhayatlarını bile tehlikeye atarak bu işi gönüllü yaptıklarını görünce bizde onlar için ne yapabiliriz diyerek sayın milletvekilimiz Tolga Çandar ve Recai Başkanımla birlikte ziyarete geldik.” dedi. CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Milas Belediyesi tarafından AKUT Ekibine sürekli olarak Labranda şişe suyu gönderildiği ve gönderilmeye de devam edileceğini söyledi. AKUT ekip lideri Uslu Milas Belediyesi tarafından gönderilen suları depoları olmadığı için, kısım kısım alabildiklerini ifade ederek Başkan Muhammet Tokat’a teşekkür etti. 

 

“Ne Gerekiyorsa Yapacağım…” 

CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, 1999 depremi ile AKUT isminin herkes tarafından öğrenildiğini kaydetti. Çandar “Bir felaket başa geldiğinde ilk yardıma koşan AKUT ekipleri oluyor. İstenmeyen ama kaçınılmaz olan felaketler başa geldiğinde AKUT’un ne anlama geldiği çok daha iyi anlaşılıyor. Geçtiğimiz hafta Ören Mahallemizde yaklaşık 600 hektar ormanın yandığı yangında, söndürme çalışmalarında başarı ile çalışan AKUT ekibine teşekkür etmek amacı ile geldik. Bölgeyi de ziyaret ettiğimizde AKUT’un artık hafızalara kazındığını gördük.” dedi. 1999 depreminde İnşaat Mühendisleri Odası temsilcisi olarak bölgeye gittiklerinde AKUT’un çalışmalarını gördüğünü ve onları tanıdığını dile getiren CHP Muğla Milletvekili Çandar konuşmasına şöyle devam etti; “AKUT gönüllülük esasına göre çalışıyor. Hiç kimseden bu çalışmaları karşılığında şahsi bir çıkar elde etmiyorlar, para almıyorlar. Bu durum onların ne kadar kutsal bir iş yaptıklarının göstergesidir. AKUT’un ne kadar önemli bir hizmet yaptığını anlamaları için felaket yaşamalarına gerek yok.” 
 

AKUT Operasyon Merkezi inşaatı için belediyelerin ellerinden gelen desteği verdiklerini ifade ederek toplumunda AKUT’a sahip çıkarak destek vermesi gerektiğini söyledi. Çandar  “AKUT’un hizmet verebilmesi için gerekli ortamın sağlanması ve ekipmanlarının da tam olması gerekiyor. O nedenle belediyelerimiz kadar işadamlarımızı da, halkımızı da karınca kararınca AKUT’a destek vermeye çağırıyorum. Bir gün hepimizin ihtiyacı olabilir.” diyerek sözlerini tamamladı. 
 

CHP Heyetinin yaklaşık bir saat süren ziyaret sırasında AKUT Lideri Sadettin Uslu ve Bodrum AKUT kurucularından Alp Emre Aköz, AKUT Operasyon Merkezi inşaatı ve geçmiş dönemlerde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. 

 

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Gazetesi  

 

http://www.bodrumgundem.com/2014/08/29/chpden-akuta-destek-sozu


DESTEK VERENLER