15 Ekim 2014 Çarşamba 14:17

AKUT HELİKOPTER KAZASINDA ASKERLERİN YARDIMINA KOŞTU

AKUT, 12 Ekim Pazar günü Kocaeli Kartepe’de dağlık araziye düşen Deniz Kuvvetlerine bağlı askerî helikopteri arama kurtarma çalışmalarına 48 gönüllüsüyle katıldı. 

Jandarmadan gelen çağrı üzerine derhal yola çıkan Kocaeli ekibi henüz enkaza ulaşamamışken, sahadaki 12 kişilik operasyon ekibi destek talep etti. Bunun üzerine AKUT Kocaeli koordinasyon merkezinde bekleyen 14 kişi daha bölgeye hareket etti. Enkaz arama çalışmaları sürerken, havanın kararmaya başlamasıyla yeniden takviye talep eden ekibimize AKUT Bursa ekibinden 10 gönüllümüz, AKUT İstanbul ekibinden 12 gönüllümüz daha katıldı. 

Genelkurmay’ın yaptığı açıklamaya göre; Kocaeli’ndeki Cengiz Topel Askeri Havaalanı’ndan Konya’ya bir eğitim faaliyetine katılmak üzere havalanan ve havalandıktan 7 dakika sonra telsiz bağlantısı kesilen 'S-70B Sikorsky'' tipi askerî helikopterde;  ikisi operatör, ikisi pilot olmak üzere dört askerî personel bulunuyordu. Jandarmaya bağlı birliklerle işbirliği içinde çalışan AKUT gönüllüleri, Kartepe’de düşen helikopterin enkazına 10 saat sonra ulaşabildi. Düşüş nedeni henüz belirlenemeyen helikopterdeki dört askerî personelin şehit olduğu bildirildi.

Toplam 48 gönüllüsüyle arama kurtarma çalışmalarına katılan AKUT, şehitlerimizin cenazelerinin enkazdan çıkarılması ve dağlık araziden tahliyesi çalışmalarına destek vererek gecenin ilerleyen saatlerinde operasyonu sonlandırdı.

Helikopterin pilotları Dz. Plt. Bnb. Deniz Akdeniz ve Dz. Plt. Ütğm. Çağrı Ceyhan ile Rad. Astsb. Kd. Üçvş. Mehmet Karakaşoğlu ve DSA Astsb. Üçvş. Ömer Burak Öğüt'e Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı dileriz...

 

AKUT Basın İlişkileri Birimi 

 

 


DESTEK VERENLER