20 Ekim 2014 Pazartesi 18:54

AKUT Arama Kurtarma Derneği Marmaris ekibi, Marmaris’te meydana gelen orman yangınını söndürme çalışmalarında İtfaiye ekiplerine destek verdi. AKUT Marmaris ekibimiz, hızla büyüyen yangını kontrol altına alabilmek için mücadele eden İtfaiye erleri ile 400’e yakın Orman İşletme Müdürlüğü personelinin yardımına koştu.

İddialara göre 19 Ekim Pazar günü akşam 17:30 sularında Beldibi mahallesindeki bir evde alev almış mutfak tüpü ev sahipleri tarafından balkona bırakıldı. Hemen ardından, patlayan ve patlamanın etkisi ile ormanlık alana fırlayıp çalıları tutuşturan tüp, büyük yangının başlamasına böylelikle sebep oldu. Yangın büyük çabanın ardından 14 saat sonra kısmi olarak kontrol altına alınabildi.

Yangını fark eden vatandaşların İtfaiye ve Orman Bölge Şefliği’ne haber vermesinin ardından bölgeye çok sayıda itfaiye aracı sevk edildi ve yakındaki evler hızlıca boşaltıldı.

AKUT Marmaris ekibimiz, hızla büyüyen yangını kontrol altına alabilmek için mücadele eden İtfaiye erleri ile 400’e yakın Orman İşletme Müdürlüğü personelinin yardımına koştu.

Ekibimiz alevler arasında mahsur kalan 5 arıcıya motosiklet ile ulaşmış, ilk aşamada arıcıları oradan tahliye edememiş fakat daha sonra bölgede bulunan bir kepçe ile olay yerine tekrar ulaşıp arıcıların yangın bölgesinde tahliye edilmesini sağlamıştır.

AKUT Marmaris, arazide söndürme çalışmalarına katılan müdahale ekibimizin yanı sıra 2. bir ekip daha kurarak bu ekibi de esnafların söndürme çalışmalarında kullanılması için kendi aralarında marketlerden topladıkları lojistik malzemeleri ilçe merkezinden alıp müdahale noktasında taşımakla görevlendirdi.

Muğla, İzmir, Aydın ve Denizli’den de takviye İtfaiye ekipleri gelirken, 4 helikopter de söndürme çalışmalarına aralıksız devam etti. 62 Arazöz, 10 kişilik ilk müdahale ekibi, 6 dozer, 37 orman mühendisinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir ekiple birlikte çalışan AKUT Marmaris gönüllüleri, yangının ilerlemesini önlemek için saatler boyu mücadele etti.

Yangınlarla mücadele konusunda eğitimli ve daha evvel de benzer söndürme çalışmalarında aktif olarak görev almış 15 kişilik gönüllüsü ile gecenin ilerleyen saatlerine dek söndürme çalışmalarında görev yapan AKUT Marmaris ekibi, kısmi kontrolün sağlanmasının ardından görevini tamamlayarak ekip merkezine geri döndü.
Yangın tüm e
kiplerin yoğun çalışması sonucu yaklaşık 14 saat sonra kontrol altına alınabildi. İlk belirlemelere göre 45 hektar ormanlık alan tamamen yandı. Soğutma çalışmalarının 3 gün boyunca devam edeceği öğrenildi.

 

AKUT Basın İlişkileri Birimi 


DESTEK VERENLER