17 Kasım 2014 Pazartesi 17:40

 

AKUT Arama Kurtarma Derneği Eğitim Birimi tarafından, AKUT Afyon Ekibimize 'Temel ve İleri Derece Yangın' eğitimi verildi. Eğitimde, yanma ve yangın, yangının çeşitleri, yanıcı, parlayıcı, patlayıcı maddeler ve gazlar, boğucu ve zehirleyici duman ve gazlar, yanıcı, parlayıcı, patlayıcı maddelerin sınıflandırılması ve müdahale şekilleri, yangın söndürme maddeleri, yangın anında hasta ve yaralı taşıma teknikleri, yangınlarda kişisel koruyucu donanım kullanımı, yangın tüpleri kullanımı konularına yer verildi.

Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen uygulamalı eğitim ve yangın tatbikatına 25 kişilik AKUT ekibi ve 30 kişilik İtfaiye personeli katılım sağladı. Eğitim ve tatbikatta AKUT Afyon ekibinin liderliğini Mehmet B. Uğurluoğlu yaparken, Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürü Murat Gürsan ise İtfaiye Teşkilatının başında yer aldı.

Uygulamalı eğitimlerde AKUT ekiplerine kişisel koruyucu donanımların giyilmesi çıkarılması, kullanım alanları ve bakımları, maske, nomex, aluminize elbise, çizme, itfaiye başlığı ve oksijen tüpü kullanımı, hortum açma toplama, hortumların hıdrant ve lans ile kullanımı, hortum kullanım teknikleri, yan
gın tüpü kullanımı, yangın söndürme, yaralı ve hasta taşıma teknikleri konularında bilgiler aktarılarak uygulamalı eğitimler verildi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, eğitim alarak ihtiyaç halinde İtfaiye Teşkilatına destek mahiyetli olarak görev alacak olan AKUT Ekibine başarılar diledi. 
 
AKUT Basın İlişkileri Birimi
 

 


DESTEK VERENLER