2 Aralık 2014 Salı 15:18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AKUT Ankara ekibinin kurucusu Hakan Korkut, ekibin kuruluşundan bu yana 65 arama kurtarma operasyonuyla 28 kişinin hayatını kurtardıklarını söyledi.

Türkiye’yi yasa boğan 1999 depreminin ardından AKUT Arama Kurtarma Ekibi’nin Ankara temsilciliğini kuran Hakan Korkut, ekibin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 15 yıldır, deprem veya başka nedenlerle meydana gelen enkaz olaylarında, arazi koşullarında meydana gelen kayıplar ile teknik bilgi ve beceri gerektiren her türlü operasyonda yer aldıklarını anlatan Korkut, şunları söyledi:

SORUMLULUĞUNU TAŞIYORUZ

“Başkent’teyiz, bunun sorumluluğunu taşıyoruz ve bayrağımızı gururla dalgalandırıyoruz. Başkent’te olmanın, devletin üst kademesiyle ve kurumlarıyla iletişim içinde olmanın ciddiyeti yapılanmamızda kendini gösteriyor. Ankara’nın merkezi bir noktada olması, AKUT’un, gerektiğinde devletin merkez teşkilatlarıyla irtibat ve koordinasyonu sağlaması açısından büyük önem taşıyor. AKUT gönüllüleri de, ülke çapında rol model oldu. Ankara ekibimize her yıl yaklaşık 300 kişi başvuruyor. Bunların üçte biri tanışma toplantılarından sonra, verilecek eğitimlere zaman ayıramayacaklarını söyleyerek vazgeçiyor. Geriye kalanların bir kısmı eğitimleri zor buluyor, yılmayanlar ise eğitimlerini bitirip birimlerimizde görev almaya başlıyor. Yaklaşık 3 yıl süren bu eğitim süreci operasyonlardaki başarılarımızın ve güçlü bir ekip olmamızın anahtarıdır.”


DESTEK VERENLER