10 Aralık 2014 Çarşamba 18:37


 

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla, Artırılmış Gerçeklik adı verilen yeni nesil teknolojiyi Atatürk ile birleştirerek anlamlı bir projeye imza attı.

Artırılmış Gerçeklik, gerçek dünyanın, bilgisayar tarafından üretilmiş ses, görüntü veya grafiklerle birleştirilmesi yoluyla oluşturulan zenginleştirilmiş görüntü olarak tanımlanıyor. Eskişehir Tepebaşı Belediyesinin bu teknolojiyi kullanarak özel olarak hazırlattığı uygulama, akıllı telefonlarla çekim yapıldığında, perde üzerine gizlenen Atatürk görüntüsünün fotoğrafı çekilen kişi ile yan yana görünmesine olanak sağlıyor.    

10 Kasım nedeniyle, Atatürk’ü anmak için tasarlanan perde, Eskişehir’de halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet ATAÇ, hem bölgedeki çalışmaları ile göz dolduran AKUT Eskişehir ekibine bölge halkına gönüllü olarak verdikleri hizmetlerden dolayı hem de AKUT Arama Kurtarma Derneği Genel Merkezine ülke genelindeki başarılı çalışmalarından dolayı bu platformdan birer adet hediye etti.

AKUT Arama Kurtarma Derneği kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nasuh Mahruki, AKUT İstanbul Genel Merkezinde kendilerini ziyaret eden Tepebaşı Belediyesi yetkililerini ağırladı ve platform önünde anı fotoğrafı çektirdi. Belediye Başkanı Ahmet ATAÇ’a teşekkürlerini sunan Ali Nasuh Mahruki, AKUT Eskişehir ekibinin bölgedeki çalışmalarının yerel yönetimlerle uyum içinde yürüdüğünün altını çizerek yerel yönetimlerin desteklerinin STK’lar için gerek motivasyon gerekse çalışmaların sürat ve sürekliliği açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.  

AKUT Başkanı Ali Nasuh Mahruki, Belediye yetkililerinden ülke genelindeki diğer 34 AKUT ekibi ile AKUT Öğrenci Topluluklarına da aynı platformdan birer tane hediye edilmesinin sözünü aldıklarını belirtti.  

 

AKUT Basın İlişkileri

 

 


DESTEK VERENLER