23 Aralık 2014 Salı 17:35

             

AKUT Spor Kulübü sporcularından Selçuk Bektaş ve Koray Özkaplan'ın yarışacağı Castrol KTM Dakar Takımı, 2015 yılında 37. kez gerçekleştirilecek olan dünyanın en zorlu rallisi Dakar’da start alıyor.

Arjantin, Bolivya ve Şili'den geçerek tekrar Arjantin'de sona erecek olan, dünyanın en zorlu yarışlarından biri olarak bilinen Dakar Rallisi 04 Ocak - 17 Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenecek.

Motosiklet, araba, kamyon ve quad kategorilerinde araçların yarıştığı Dakar Rallisi'ne bu yıl Türkiye'den motosiklet kategorisinde, AKUT Spor Kulübü Motosiklet Şubesi sporcularımızdan Selçuk Bektaş ve Koray Özkaplan katılıyor.

Motosiklet, araba, kamyon ve quad kategorisinde toplam 414 aracın katılacacağı zorlu ralli bu yıl 37. kez, Güney Amerika'da ise 7inci kez start alacak. Arjantin, Buenos Aires'den start alacak pilotlar 9.000 kilometreden fazla bir mesafeyi üç ülkede, çöl, toprak yol, zorlu nehir yatağı ve 4.000 metre civarı dağ geçitlerini aşarak kat ettikten sonra tekrar Arjantin, Buenos Aires'de finiş noktasına gelecekler.

2015 yılı için Castrol KTM Dakar Takımı, Dakar tecrübeli pilot Selçuk Bektaş liderliğinde Koray Özkaplan ile beraber bu büyük mücadelede yer alacak. Castrol KTM Dakar Takımı'ndan Koray Özkaplan'ın "insanın kendiyle verebileceği en büyük mücadele" olarak tanımladığı Dakar'da hedefimiz Türk Bayrağını finişe ulaştırmak.


AKUT Basın İlişkileri Birimi 


DESTEK VERENLER