26 Aralık 2014 Cuma 21:30

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen “AKUT Lojistik ve Seminer Bölümü Kapasite Geliştirme Projesi” kapsamında AKUT ekiplerinden Seminer Birimi gönüllüleri 20 – 21 Aralık 2014 tarihinde İstanbul’da bir araya gelerek Doğal afetler ve KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer) afetler konusunda eğitim aldı.

AKUT Vakfı'na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren ‘‘AKUT Seminer Birimi’’ bugüne kadar ülkemizde afet bilinci oluşturma yönünde milyonlarca kişiye ulaşarak yaşamlarına farkındalık katmayı başarmıştır. Bu inançla, Türkiye genelindeki ekipler bünyesinde yer alan Seminer Birimi gönüllüleri, bireyleri olası afetlere karşı bilinçlendirme seminerlerine kararlılıkla devam etmektedir.

Ataşehir Radisson Blu Otel’de bir araya gelen 88 Seminer Birimi gönüllüsünün katıldığı eğitime, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları ile aramızdan ayrılan gönüllülerimiz için saygı duruşuyla başlanmasının ardından, alanında uzman ve deneyimli isimlerin sunumlarıyla devam edildi.

Eğitimin ilk gününde İstanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümü Fiziki Coğrafya Anabilim Dalı’ndan Yrd. Doç. Dr. T. Ahmet Ertek, Coğrafyacı Gözüyle Doğal Afetler konusunda gönüllülerimize bilgiler aktardı. Ardından Çekmece Nükleer Araştırma Merkez’inde Radyasyon Ölçüm ve Kontrol Birimi Koordinatörü Dr. Emin Güngör KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer) afetleri konusunda gönüllülerimize bilgi verdi. Her iki deneyimli isme de program başında AKUT t-shirt’ü hediye edildi. Yrd. Doç. Dr. T. Ahmet Ertek ve Dr. Emin Güngör AKUT gönüllüleriyle bir araya gelmiş olmalarının kendileri için mutluluk ve gurur kaynağı olduğu ifadelerinde bulundular. Doğal afetler ve KBRN üzerine gerçekleşen bu kapsamlı sunumların ardından gönüllülerimiz soru-cevap şeklinde alanında uzman isimlerle fikir alışverişi yapma imkânı bularak bilgi tazelediler.

İşlenen konular üzerinde örnek olaylardan hareket edilerek deneyimlerin de paylaşıldığı eğitimin son gününde ise Seminer Birimi gönüllüleri durum değerlendirmesinde bulunarak 24-25 Ocak 2015 tarihinde İstanbul’da tekrar bir araya gelip eğitimin ikinci aşamasını gerçekleştirmek  üzere programı sonlandırdılar.


DESTEK VERENLER