5 Ocak 2015 Pazartesi 22:23

             

 

AKUT Spor Kulübü Motosiklet Şubesi, Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen pist yarışında şampiyon oldu.

AKUT Arama Kurtarma Derneği, yaşam hakkına duyduğu saygı temelinde inşa ettiği çalışmalarına farklı platformlarda devam ediyor. Bu çalışmalardan biri olan AKUT Spor Kulübü, gönüllülerini spora teşvik etmek amacıyla 2009 yılında kuruldu. Halen Dağcılık, Aletizm, Kayak, Bisiklet, Motosiket gibi gibi branşlarda profesyonelleşme imkânı bulan sporcularımızdan günbegün güzel haberler gelmeye devam ediyor. 

AKUT Motosiklet Şubesi, gönülüleri motosiklet sporuna teşvik etmenin yanı sıra, doğal afetlerde daha hızlı müdahale edebilmek için de motosiklet kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlıyor. 

Bu amaçlarla 2012 yılında faaliyete başlayan AKUT Motosiklet Grubu, 2013 yılında Türkiye Motosiklet Federasyonuna başvurarak "Kulüp" statüsü kazanmıştır. 

Yeni kurulan bir kulüp olmasına ve yeterli maddi destek alınamamasına rağmen, sporcularımızın özverili çalışmaları sonucu, 2013 yılı pist yarışlarında kulübümüz Türkiye üçüncüsü olma başarısı göstermiştir.

2014 sezonuna iyi bir başlangıç yapan AKUT Motosiklet Kulübü; Tolga Uprak, Barış Tok, Name Ekin, Sinan Şenel, İbrahim Yıldız, Muammer Karakaya, Emrah Kıyıgan, Cenk Karpuz, Avni Pala, Cevat Yıldırım, Erdem Şahin, Bayram Diril ve Mustafa Sönmez’den oluşan takımla katıldığı Türkiye Pist Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu olmuştur.

70 kulübün katıldığı ve 6 ayaktan oluşan şampiyonada, en yakın rakibine 517 puan fark atan AKUT Motosiklet Kulübü; 14 birincilik, 23 ikincilik, 15 üçüncülük olmak üzere toplam 52 kupa kazanmıştır.

Şampiyonanın 6. ve son ayağına Ulusal Down Sendromlu Derneği’nden gençleri de davet eden AKUT Motosiklet Kulübü, davete katılan 25 genç kardeşimiz ile birlikte şampiyonluk coşkusunu paylaşmıştır. Down sendromlu gençleri sosyalleşmeleri adına projeye dahil eden AKUT Motosiklet Şubesi Sorumlusu Tayfun AKIN, “gençlerimiz yarış sonunda kazananlara kupalarını verip sporcularla birlikte kupa kaldırarak, unutamayacakları bir gün yaşadılar ve onların sevinci bizi son derece mutlu etti.” Demiş ve ilerleyen yarışlarda yine bir arda olma sözü vermiştir. 

6 ayaktan oluşan bu ulusal pist yarışının sonunda Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun düzenlediği Şampiyonlar Gecesi Kupa Töreninde Türkiye Şampiyonu olan sporcularımıza ve kulüpler arasındaki derecelendirmede ise AKUT Spor Kulübüne birincilik kupası verilmiştir. 

Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun düzenlediği ödül gecesinde konuşan AKUT kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nasuh Mahruki, “AKUT Spor Kulübünün bu büyük başarısı bizleri son derece mutlu etti. Ekibimizle gurur duyuyorum.” Diyerek ödül almaya kazanan tüm yarışmacılara kupalarını takdim etmiştir.


AKUT Basın İlişkileri Birimi


DESTEK VERENLER