19 Ocak 2015 Pazartesi 11:54

 

           

Anadolu insanının ihtiyaç duyduğu her yerde ve durumda yardım elini uzatan AKUT, Motorola Solutions işbirliği ile yeni bir projeye daha adım attı. Üç etaptan oluşacak "Anadolu İle El Ele" Projesi" Rize’nin Çayeli ilçesinde başladı.

AKUT Arama Kurtarma Derneği,  arama-kurtarma çalışmalarının yanı sıra, milletimize karşı sosyal sorumluluğunu yerine getirme yolunda; yurdumuzun yardıma ihtiyacı olan bölgelerinde destek çalışmalarını yılmadan sürdürüyor.
2005 yılı itibariyle Anadolu’nun değerli insanına yardım ve destek amacıyla çalışmalara başlayan ve şu ana kadar birçok insanın hayatında farkındalık yaratan AKUT, ‘’Anadolu İle El Ele’’ projesiyle daha iyi bir yaşam için çalışmalarına devam ediliyor. Proje dâhilinde çocuklara yönelik verilecek Deprem Bilinçlendirme Seminerleri aracılığıyla, ailelerinin ve yakınlarının da deprem öncesi, anı ve sonrasında neler yapması gerektiği ve alınması gereken önlemleri içeren bilgilerin verilmesi amaçlanıyor.

Projeye AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki tarafından Çayeli Kültür Merkezi'nde Deprem Bilinçlendirme Semineri verilmesi ile başlandı. Seminere AKUT gönüllüleri, Motorola Solutions Türkiye Ülke Müdürü Bora Gürçay, Vali Ersin Yazıcı, Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal, Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. İsmail Safi ile içlerinde öğretmen ve öğrencilerin de bulunduğu davetliler katılım gösterdi.

Etkinlikte yaptığı konuşmasında Vali YAZICI, “AKUT Arama Kurtarma Derneği, gönüllülük ve karşılıksız yardımseverlik ilkeleriyle yıllardır Türkiye için çalışıyor. Toplumsal bilinçlenmede büyük katkı sahibi olan AKUT’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki ise yaptığı konuşmada; "Yine keyifli ve güzel bir proje için bir aradayız ve bu aslında Türkiye’ye örnek olması gereken bir proje. Çağdaş dünyada artık kaynakların çok daha verimli kullanılması gerekiyor ve bu kaynakların çok farklı yerlerde farklı kabiliyetlerinin olduğunun hepimiz farkındayız. Kamu sektörünün, özel sektörün ve üçüncü sektör olarak kabul edilen sivil toplum kuruluşlarının eşgüdümlü çalışmasına çok iyi bir örnek şu anda gerçekleştirdiğimiz bu projedir. Dilerim ki bu proje diğer kurum ve kuruluşlara örnek teşkil eder. Bizim AKUT olarak bildiğiniz üzere esas varlık sebebimiz özellikle acil durumlarda, afetlerde can kaybını en aza indirmek ve bu konular hakkında toplumu bilinçlendirmek.  AKUT bir sivil toplum kuruluşudur. Tamamen gönüllülük ve karşılıksız yardımseverlik ilkeleriyle çalışıyor. Bu süreç içerisinde de gerek kamu sektöründen veya bireysel, kurumsal aldığımız destekler ve bağışlarla ayakta kalıyor ve bu tür çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu toplum bilinçlendirme çalışmalarında aslına bakarsanız her şeyin başı eğitim" ifadelerini kullandı.

Motorola Solutions Türkiye Müdürü Bora Gürçay; bu tarz konulara azami şekilde önem verdiklerini dile getirerek, "Motorola adına burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Motorola Solutions faaliyet gösterdiği her ülkede topluma fayda sağlayacak çalışmalarda bulunmaya azami gayret göstermekte. AKUT ile iş birliği yaparak çocuklarımıza armağan ettiğimiz çantaları hazırladık. Çantalarda öğrencilerimizin çeşitli ihtiyaçlarını gidermek için kullanılacak malzemelerle doğal afet ve kaza konusunda bilgilendirici kitap yer alıyor. AKUT ile gerçekleştirdiğimiz organizasyona destek verenlere teşekkürler" dedi.

 Seminer sonrasında ise öğrencilere içinde eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak gerekli malzemelerin bulunduğu okul çantasının yanında AKUT ‘’Afet Bilinci ve Önlemler’’ kitapçığı armağan edildi.

‘‘Anadolu İle El Ele’’ Daha İyi Bir Geleceğe...


AKUT Basın İlişkileri Birimi

 


DESTEK VERENLER