21 Ocak 2015 Çarşamba 20:24

 

Antalya’nın Kemer İlçesinde bulunan Göynük Kanyonunda Likya yolu üzerinde doğa yürüyüşü yapmak isterken kaybolan 1 İngiliz 2 Hollandalı 22 yaşlarındaki 3 öğrenci; aralarında AKUT Antalya Ekip Lideri Yılmaz Sevgül’ün de bulunduğu 170 kişiden oluşan 8 ekip ile 3 gün süren aramalar sonucunda, yürüyüşe başladıkları noktadan 20 km uzakta bulundu.

Kayıp öğrencileri bulmak için yapılan arama çalışmaları, arazi şartlarının zor olması sebebiyle karadan ve havadan gerçekleştirildi. Aramalar 3. günde sonuç verdi ve Antalya Ekip Lideri Yılmaz Sevgül’ün de içinde olduğu polis helikopterinin termal kamerası gençlerin yerini tespit etti.   

AKUT Antalya Ekip Lideri Yılmaz Sevgül, 300-400 metrelik uçurumun üzerinde yerleri tespit edilen öğrencilere ilk etapta helikopterden yiyecek attıklarını, AKUT Antalya ekibinden teknik kurtarmada uzman 10 kişilik bir ekibin de karadan müdahale etmek için hazır bekletildiğini anlattı. Operasyonu yürüten kadronun yer tespitinin hemen ardından hızlıca tüm senaryoları değerlendirerek havadan müdahale etme karar aldıklarını açıkladı.   

Hayli zorlu bir coğrafyada, vinç ve halatlar yardımıyla büyük uğraşlar sonucu kurtarılan öğrenciler, kendilerini gözyaşları ile bekleyen ailelerine kavuşurken Türk yetkililere bu çabalarından dolayı her zaman minnettar olacaklarını söylediler.

 

AKUT Basın İlişkileri Birimi

 


DESTEK VERENLER