1 Şubat 2015 Pazar 21:40


 

AKUT Arama Kurtarma Derneğinin ülke çapındaki 35 ekibi, acil durumlara müdahale edebilmek amacıyla operasyon çeşitliliğini artırmaya yönelik eğitimlerine sürekli olarak devam ediyor. 

2010 yılında kurulmuş ve halen 60 gönüllüsü olan AKUT Eskişehir ekibi, yangınlarda görev alabilmeleri için 40 kişilik gönüllüsüne “Yangına Müdahale” eğitimi verilmesini sağladı.

Aynı zamanda AKUT gönüllüsü de olan Yangın Güvenliği Eğitmeni ve İş Güvenliği Uzmanı Emre Çam ve Yangın Güvenliği Eğitmeni Cüneyt Yılmaz tarafından verilen 2 günlük teorik ve pratik eğitimde gönüllülere yangın çeşitleri, yangından korunma yolları, yanma türleri, yangın yayılma metotları, yangın yerindeki tehlikeler ve yangın söndürme yöntemleri ve yangın söndürme cihazları hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi.

AKUT Eskişehir operasyon merkezinde verilen eğitimin ardından konuşan AKUT Eskişehir Ekip Lideri Mete Kızıl, “bizim açımızdan son derece faydalı ve verimli bir eğitim oldu, artık yangınlarda daha bilinçli müdahalede bulunacağız” diye konuştu ve bu tür eğitimlere devam edeceklerini belirtti.

AKUT Basın İlişkileri Birimi


DESTEK VERENLER