10 Şubat 2015 Salı 15:51

 

 

 

AKUT Kuşadası ekibimiz, İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Bozdağ'da düzenlenen İdadik Kış Dağcılığı Şenliğinde zirve tırmanışından döndükleri sırada tipiye ve sise yakalanarak mahsur kalan dağcıların yardımına koştu.

Yollarını bulamayan dağcılar donmamak için iki kayalık arasına sığınarak yardım istedi. Kayıp dağcılardan gelen yardım çağrısı üzerine çalışmalara hızla başlandı. Bozdağ'a ulaşan kurtarma ekipleri Vali Mustafa Toprak başkanlığında kurulan kriz masasının yönlendirmeleriyle çalışmaya başladı. Kayıp dağcıların şarjlarının bitmemesi için kısa süreli yapılan konuşmalarla bulundukları alanın koordinatları belirlenmeye çalışıldı.

19 dağcıyı kurtarma çalışmalarına Jandarma, UMKE ve AFAD ekipleriyle beraber AKUT Kuşadası Ekibimiz de katıldı. 4 gönüllüsü ile arama-kurtarma çalışmalarında bulunan ekibimiz, kurulan kriz masasıyla sürekli irtibatta kalarak operasyon sonlanana kadar kurtarma çalışmasına destek verdi.
 

Kaybolan dağcılara özverili bir çalışma ile 15 saat sonra ulaşılabildi. Dağda bulundukları alandan alınan dağcılar, kurtarma ekiplerinin desteğiyle Bozdağ yerleşim yerine getirildi. Dağcıların ilk sağlık kontrolleri Bozdağ'da bekletilen sağlık ekipleri tarafından yapıldı, önemli bir sağlık sorunları olmadığı belirtildi. Aynı gün Bozdağ tırmanışı esnasında düşerek yaralanan dağcı Dürdane Seringeç ise hayatını kaybetti.

AKUT Ailesi olarak, başarılı dağcı Dürdane Seringeç’in vefatından duyduğumuz üzüntüyü belirtir, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

 

AKUT Basın İlişkileri Birimi


DESTEK VERENLER