5 Mart 2015 Perşembe 22:43

 

AKUT Arama Kurtarma Derneği, vatandaşlarımızı olası afetlere karşı bilinçlendirmek amacıyla hayata geçirdiği ‘‘Afet Bilinçlendirme Projesi’’ kapsamında çalışmalarını başarıyla sürdürüyor. Ülke geneline yayılan 35 ekibi bünyesinde yer alan Seminer Birimi gönüllüleri, bireyleri afetlere karşı daha bilinçli olmaya, güvenli yaşam kültürüne karşı duyarlı davranmaya yönlendiriyor.

AKUT’un 2001 yılında kurulmuş ve Ege bölgesinde başarılı arama-kurtarma operasyonlarına imza atan Marmaris ekibi, arama-kurtarma operasyonlarının yanı sıra bölgede ücretsiz olarak düzelediği "Afet Bilinçlendirme" seminerleri ile hayata değer katmaya devam ediyor.

Son olarak AKUT Marmaris ekibimiz 04.2.2015 tarihinde, Marmaris İhsan Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, 2 oturumda toplam 268 öğrenci ve 9 öğretmene "Temel Afet Bilinçlendirme" semineri vermiş ve yaralı tahliye tatbikatına refakat etmiştir.

Olası afetlere karşı ülke geneline yayılan uzman ve gönüllü kadrosuyla 7/24 göreve hazır olan AKUT, özellikle çocukların kazanacağı duyarlılığa son derece önem veriyor. Gelecek nesillerin daha bilinçli bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak için bilhassa okullara yönelik seminer programlarını yoğunlaştıran AKUT, 35 ekibi ile yılda ortalama 100.000 kişiye seminer veriyor.

AKUT, karşılıksız yardımseverlik ilkesiyle çıktığı yolda, bilgiyi paylaşmaya devam edecektir...  

 

AKUT Basın İlişkileri Birimi


DESTEK VERENLER