16 Mart 2015 Pazartesi 13:25

               

14 Mart 1996 yılında kurulan AKUT Arama Kurtarma Derneği, 14 Mart 2015 günü, kuruluşunun 19. yılını AKUT İstanbul Genel Merkezinde ve AKUT’un İstanbul dışındaki 34 bölgesel ekibin yerleşkelerinde gönüllüleriyle kutladı. 

2010 Yılında kurulan ve kurulduğu günden bugüne, yaşadığı şehre değer katan AKUT Denizli ekibimiz, AKUT’un 19. Kuruluş yıl dönümü vesilesiyle AKUT Denizli ve AKUT Sarıgöl ekiplerinin gönüllüleri ve gönüllülerinin davetli olduğu bir kokteyl organize etti.

AKUT’un, kuruluşundan bugüne dek gerçekleştirdiği operasyonlar, kurtardığı yaşamlar, yaptığı eğitimler, verdiği seminerler, bilinçlendirme projeleri, aldığı ödüller ve benzer başlıklardan derlenen sunumu ilgiyle izleyen AKUT gönüllüleri, yaşam hakkına hizmet etmeye devam edeceklerinin altını çizerken aileleri de gönüllüleri gurur ve mutlulukla alkışladı.

AKUT, kurulduğu 1996 yılından bugüne dek, % 100 gönüllü kadrosu ile 1.800’ü aşkın arama kurtarma operasyonu düzenlemiş ve 2.000’den fazla insanı yaşamla buluşturmuştur.

Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyada uluslararası standartlarda arama kurtarma yapabileceği onaylanmış ilk Türk ekibi olma özelliği taşıyan AKUT, bugün ülke genelinde 35 ekibe sahiptir.

 

AKUT Basın İlişkileri Birimi 
 

 


DESTEK VERENLER