8 Nisan 2015 Çarşamba 14:09

            

AKUT Arama Kurtarma Derneği ve Kartal Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında çocuklar deprem gerçeğini hem öğrendi hem de eğlendi.

Kartal Belediyesi işbirliğiyle AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin başlattığı “Akut Dağında Şaşkın Kral” tiyatro oyunu ile çocuklar depreme karşı ne tür tedbirler alacağını ve deprem sırasında nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğrendi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nasuh Mahruki, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kreş Müdürü Enif Yavuz Dipşar, kreş öğretmenleri ve öğrencilerin katıldığı “AKUT Dağında Şaşkın Kral” adlı tiyatro oyunu eğlenceli anlara sahne oldu.

AKUT (Arama Kurtarma Derneği) Vakfı’nın ‘Geleceğimizi birlikte kurtaralım’ teziyle başlattığı “AKUT Dağında Şaşkın Kral” tiyatro oyunu ile belediyenin on bir Çocuk Gelişim Merkezi’nde öğrenim gören çocuklar tiyatro oyunu ile deprem gerçeğini izleyerek öğrendi. Deprem sırasında ve sonrasında nasıl hareket edilmesi gerektiği ile ilgili bilgi sahibi olan çocuklar, tiyatro gösterisi sonrasında da sorular sordu, bilgi edindi.

DEPREMLE BİRLİKTE YAŞAMAYI ÖĞRENECEĞİZ

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Oyunu izledim, beni çok etkiledi. Çocuklara hitap eden ve bilinçlendirmeye çalışan bir oyun. AKUT’a eğitime verdikleri bu destekten dolayı teşekkür ediyorum. Onlarla iş birliği yapmaktan, bize bu fırsatı vermelerinden dolayı da teşekkür ediyorum. Ortaokul ve liselerde de bunu verebiliriz dediler. 2009 yılında seçim bildirgemizde ‘Depremi birlikte yeneceğiz” demiştik. Bunu da Kartal’da uyguluyoruz. Yerinde ve deprem dönüşüm kavramlarını ilk kez ortaya koyan ve uygulayan ilk belediyeyiz. Deprem riski olan bir ülkede deprem bilincinin artması çok önemlidir. En önemlisi de eğitim. Eğer eğitim iyi olursa bugün deprem riski nedeniyle sayıları 17 bin 806’yı bulan insanları tahliye etme rakamları küçülecektir. Biz depreme uygun bina ve depremle birlikte yaşamayı öğreneceğiz. Bunu öğrenmenin bir yolu eğitimdir. İşte o eğitimi veren en iyi kurum da AKUT’ tur. Onlarla güzel bir işbirliği yapıyoruz. 2009 yılında göreve geldiğimizde Kartal’da 1 olan kreş sayımızı bugün 11’e çıkardık. Kreşlerimizde 570 öğrencimiz bu oyunu izleyerek deprem gerçeğini ve depremden nasıl korunmaları gerektiğini öğrenecek.” diye konuştu. 

ÇOCUKLARA ERİŞMEK VE BİLİNÇLENDİRMEK ÖNEMLİ

AKUT Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanımız Ali Nasuh Mahruki, “AKUT Dağında Şaşkın Kral” adlı kukla tiyatromuzu Kartal Belediyesi’nin kreşlerinde öğrencilerle paylaştık. Bunun bizim açısından büyük bir önemi var. AKUT 1996 yılında kurulduğundan bu yana arama ve kurtarma yapıyor. Her koşulda hem de toplumu bilinçlendirme çalışmaları yapıyor. 7’den 70’e herkese AKUT’un 35 ekibi var. Her ekipte de aynı seminerler anlatılıyor. Okul öncesi eğitim için ayrı, orta öğretim ve lise için ayrı, sivil toplum kuruluşları için ayrı, özel sektör için ayrı yaş gruplarına göre değişik değişik formatlarda anlatıyoruz. Ama bu yaş grubuna erişmek kolay değil. Bu kukla tiyatrosunun da asıl önemi artık bu yaş grubuna da erişebiliyoruz. Bizim için en heyecan verici tarafı bu. Çünkü oynayarak, eğlenerek, arada küçük mesajlar alarak, çocukların sorularıyla bu oyunu sahneliyoruz. Kreş öğrenci çocuklarına da erişebileceğimiz bir açılım fırsatı verdiği için de çok önemli. Eğitimin amacı davranışla kişiye ulaşmak. Kartal Belediyesi’nin kreşleriyle devam edip belki daha sonra da Kartal’daki ilköğretim, ortaöğretim ve lise öğrencilerine de ayrıca seminerler koyacağız. Bu ilişkiyi sürdüreceğiz.” dedi. 

Kartal Belediyesi’nin 11 Çocuk Gelişim Merkezi’nde öğrenim gören çocuklar için farklı günlerde düzenlenecek olan tiyatro oyunu ile çocuklar deprem gerçeğini öğrenirken, deprem sırasında kendini koruma yollarını da öğrenmiş olacak.

AKUT her platformda bilgiyi paylaşmaya ve hayata değer katmaya devam edecektir.

 

AKUT Basın İlişkileri Birimi 
 

 


DESTEK VERENLER