21 Nisan 2015 Salı 01:18

 



AKUT ve HAKUT’tan Hayvan Kurtarma Çalıştayı

Türkiye’de bir ilke imza atarak Hayvan Kurtarma ve Hayvan Hakları Çalıştayı düzenleyen AKUT Arama Kurtarma Derneği ve HAKUT, TBMM’de bekleyen hayvan hakları yasa tasarısı için ünlü sanatçıların da desteğiyle, hayvanseverler ile bir araya gelerek Uzlaşı Bildirgesi hazırladı.

Kurulduğu 1996 yılından bugüne karşılıksız yardımseverlik ilkesi ile 1.900’ü aşkın arama kurtarma operasyonu düzenleyen AKUT ve hayvan dostlarımızın hakları için savaşan HAKUT, hayvan hakları yasa tasarısı için Türkiye’de bir ilke imza atarak, 20 Nisan Pazartesi günü Hayvan Hakları Çalıştayı gerçekleştirdi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen, sunuculuğunu Çiğdem Tunç’un üstlendiği organizasyonda AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki, değerli sanatçı HAKUT Başkanı Yonca Evcimik, eski Devlet Bakanı Tınaz Titiz, Hollanda Hayvan Partisi Bilim Bürosu Yöneticisi Kareen Soeters, Büyükbaş Hayvan Teknik Kurtarma Şirketi Başkanı Dr.Rebecca Gimenez, Prof. Dr. Tamer Dodurka ve Ankara Barosu Hayvan Hakları Kurulu Üyesi Ayça Sümerra Oruç gibi birbirinden değerli isimler ülkemizde sağlıklı ve sürdürülebilir bir seviyeye ve yaygınlığa ulaşamayan hayvan sevgisi için görüşlerini aktardılar.

AKUT Marmaris ve AKUT Bodrum’un Ekip Liderlerinin de konuşmacı olarak yer aldığı çalıştayda AKUT’un kurtardığı hayvanlar arasında yaban domuzu, eşek, at, inek, porsuk, tilki, kedi, su kaplumbağası gibi farklı türlerden 885 hayvan olduğunun altı çizildi ve zorlu operasyonlardan örnekler sunuldu.

AKUT’un karşılıksız yardımseverlik ilkesi ile çıktığı yolda bugüne dek 885 hayvanı kurtarma mutluluğuna eriştiğini belirten AKUT Genel Başkanı Ali Nasuh Mahruki ise hayvanlara yapılan kötü muamelelerin önüne ancak topluma doğru rol modelleri sunarak geçilebileceğinin önemine dikkat çekti ve AKUT’un yaşam hakkına duyduğu saygı çerçevesinde, zor durumda olan her canlının her zaman yanında olduğunu belirtti.

Uzlaşı Bildirgesi Hazırlandı

Ülkemizde artan sayı ve sıklıkla devam eden hayvan hakkı ihlalleri, hayvana şiddet, toplu öldürülmeler, barınakların yaşamaya elverişsizliği, tüm bunların takipsizliği ve yaptırımsızlığına karşı Ajda Pekkan, Zeyno Gönenç, Cenk Torun gibi birçok hayvansever sanatçının destek ve katılımları ile gerçekleştirilen Hayvan Kurtarma ve Hayvan Hakları Çalıştayı’nda, hayvan hakları yasa tasarısına yönelik bir Uzlaşı Bildirgesi de hazırlandı.
 

AKUT Basın İlişkileri Birimi

 


DESTEK VERENLER