1 Haziran 2015 Pazartesi 09:03

 

 

2014 yılı Haziran ayında kuruluş çalışmaları başlayan ve o tarih itibariyle dağ ve doğa kazaları nedeniyle ihtiyaç duyulan arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra Kentsel Arama Kurtarma (enkaz) ve Yangın Müdahale eğitimlerini de başarı ile tamamlayan AKUT Afyon ekibimizin resmî açılışı 30 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşti.

AKUT Afyonkarahisar Aziz Doğan Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nin ve AKUT Afyon Lojistik Merkezi'nin açılışını Vali Yardımcımız Ali Osman İşşen, Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban ve AKUT Genel Başkanımız Sn. Ali Nasuh Mahruki birlikte gerçekleştirdiler.

AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nasuh Mahruki, yaptığı konuşmada “AKUT’ta en keyif aldığım anlar açılışlar. Çünkü açtığımız her yeni ekip daha çok yardım eli anlamına geliyor. Haftada ortalama 3-4, yılda ise 250’yi aşkın operasyonumuz oluyor. Şu an ülke genelinde 35. Noktadayız. Bizler ne kadar çok yerde olursak o kadar çok ihbarı değerlendirme imkânımız oluyor. Vatandaşlar bizlere ihbarda bulunuyorlar ve biz de operasyonlar ile olaya müdahale ediyoruz. Bu sayede hayat kurtarıyoruz. AKUT, kurulduğu 1996 yılından bugüne dek gerçekleştirdiği 1.824 operasyonda 2.050 insanımızı yaşama döndürmüştür. Afyonkarahisar’da yeni bir ekibimizin aramıza katılmazı bizleri son derece mutlu etti. Ekibimiz kış şartlarında bölgede pek çok vatandaşımıza yardım eli uzattı. Bir bölgede bir AKUT ekibinin olması, vatandaşların daha az sıkıntıyla karşılaşması anlamına geliyor…” dedi.

Açılışa AKUT'un Bozüyük, Eskişehir, Bursa, Ankara, İstanbul, Denizli, Tekirdağ, Sarıgöl ekiplerinden 100'ü aşkın gönüllümüzün yanı sıra AKUT Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

Aynı gün akşam saatlerinde NG Güral Afyon Otel'de başlayan Büyük AKUT Gecesi etkinliğimiz ise cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda, şehitlerimize saygı duruşu ile başladı. İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından konuklara Sema ve Zeybek gösterileri sunulup şiir dinletisi yapıldı.

AKUT Afyon Ekip Liderimiz Mehmet B. Uğurluoğlu, gecenin açılış konuşmasında “Burada AKUT Afyon ekibini kurmak istediğimizi söylediğimizde çevrede bunun kolay bir iş olmadığını söyleyenler oldu ancak ben Afyon halkının yardımseverliğine ve cömertliğine hep inandım. Sadece bu gece buraya gelerek değil, çalışmalarımıza başladığımız ilk günden beri her zaman yanımızda oldunuz, bize güvendiniz, destek oldunuz. Bunun için hepinize sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Başkanımız Ali Nasuh Mahruki ise “Biz burada bir AKUT ekibi kuruyoruz ancak bu ekibin asıl mimarı sizlersiniz. Bugün Afyon kendi AKUT ekibini kurmuştur. AKUT Afyon'u sizlere emanet ediyorum..." diyerek duygularını aktardı.

Saat 21:30 itibariyle sahne alarak açılış gecemize renk katan değerli sanatçımız Yılmaz Morgül, Türk Sanat Musikisi ile konuklara keyifli anlar yaşattı.

AKUT Afyon ekibine alınması hedeflenen arazi taşıtı için yapılan açık artırmada da gönüllü olarak sahne alan Sn. Yılmaz Morgül, "AKUT'a yapılacak her bağış, bir cana yapılacak bağıştır" diyerek, AKUT'un "Karşılıksız Yardımseverlik" ilkesi ile çıktığı bu anlamlı yolculukta desteğini bizlerden esirgemedi.

Afyon halkının yoğun ilgisi ile karşılaştığımız açılışlar boyunca, desteğini bizden esirgemeyen Kamu Kurumları başta olmak üzere Afyon halkımıza, AKUT Afyon ekibi gönüllülerimize, Afyon ekibimizin bu mutlu gününde yanımızda olan ekiplerimize, basın mensuplarımıza ve değerli sanatçı Yılmaz Morgül'e şükranlarımızı sunar; ekibimizin ülkemize hayırlı olmasını dileriz.

 

AKUT Basın İlişkileri Birimi   

 

 


DESTEK VERENLER