18 Haziran 2015 Perşembe 12:22

                            

AKUT Arama Kurtarma Derneği Eskişehir ekibi Seminer Birimi gönüllülerimiz tarafından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı tüm İlköğretim okulları ve Liselerde  “Temel Afet Bilinçlendirme” ve "Deprem Bilinçlendirme" semineri verilmiştir.

Seminer grubumuzun yoğun ve başarılı çalışmaları 2014-2015 yılı eğitim-öğretim yılının kapanması ile okullarda tamamlanmıştır.

AKUT Eskişehir ekibimiz, 03.12.2014 tarihinde başlayan ve haftada 3 gün, 3 ayrı okulda verilen seminerlerimiz kapsamında bugüne kadar toplam 180 okulumuzda 25.074 öğrenci, öğretmen ve bayan kursiyere ulaşmış olmanın sevinci içerisindedir. 

Seminerlerde katılımcılara afetler hakkında genel bilgiler verilmiş, deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında yapılması ve yapılmaması gerekenler video ve slaytlar ile aktarılmış, akabinde uygulamalı olarak bilgi paylaşımı yapılmş, deprem sonrası hayat kurtarmada ilk saatlerin önemi vurgulanarak bilinçli hareket etmenin deprem ve benzeri acil durumlarda önemi vurgulanmıştır.

AKUT Arama Kurtarma Derneği Eskişehir Ekip Liderimiz Mete Kızıl:

“Ülkemizin en güvendiği kurumlardan biri olan AKUT, sosyal sorumluluk anlayışıyla toplumumuzu bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlerine aralıksız olarak devam etmektedir. Ülke genelindeki 35 ekibimizin Seminer Birimleri, bu proje kapsamında, hiçbir karşılık beklemeksizin, yılda ortalama 2.000 oturumla, 100.000 kişiye ulaşarak “Temel Afet Bilinçlendirme” ve “Deprem Bilinçlendirme” semineri vermektedir. 

Biz de Eskişehir ekibi gönüllüleri olarak 1 eğitim-öğretim dönemi içinde öğrencilerimize ve Tepebaşı Belediyesine bağlı Belde evlerindeki hanım kursiyerlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. 8 aylık süreçte 25.000 kişiye ulaştık. Hedefimiz aslında 20.000 kişi idi. Ancak gönüllülerimiz bilhassa çocukların enerjisinden güç alarak performans üstü bir gayretle, eğitim dönemi boyunca okuldan okula koştular ve bu sayede bu kadar çok kişiye ulaşabildik. Tüm ekip arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum ve gelecek nesillerin bilinçli bireyler olması için gösterdikleri çabalardan dolayı hepsini kutluyorum.  

Okulların kapanması ile birlikte, Büyükşehir Belediyesine bağlı Gençlik ve Çocuk Sanat Merkezlerinde seminerlerimize devam edeceğiz. Afetleri en az hasarla atlatabilmek için, önlenebilir nedenlerle can kaybı yaşamamak için her zaman halkımızın yanında olacağız.” diye konuştu.

Seminerlerin verilmesi ve programlarının yapılması konusunda desteklerini esirgemeyen başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Necmi Özen, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Hasan Başyiğit ve Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Bülent Üzmez, Şube Müdürü Sn. Tülay Gündoğan, Şennur Solakoğlu ve Ramazan Altıntaş’a teşekkürlerimizi iletiriz.

 

AKUT Basın İlişkileri Birimi

 

 


DESTEK VERENLER