9 Eylül 2015 Çarşamba 23:37

           

 

AKUT Arama Kurtarma Derneği olarak; İş Sağlığı ve Güvenliği, Yangın, Acil Durum, Arama-Kurtarma alanlarında ülkemizin en önemli fuarı olan ISAF’ta bu yıl da yerimizi aldık.

17 Ağustos 1999 Marmara depreminden günümüze kadar geçen sürede, ülkemizde arama-kurtarma konusunda yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. ISAF Fuarı gibi önemli organizasyonlara kurumların ve ziyaretçilerin göstermiş olduğu ilgi, bu alanda önemli gelişmelerin yaşandığının en güzel örneklerinden biri.

AKUT olarak bizler; büyük kayıplar verdiğimiz Marmara depremi akabinde, ülkemizin arama-kurtarma konusunda 16 yılda kat ettiği yolda, kurumlara ve bireylere rol model olmaktan mutluluk duyuyoruz. Birleşmiş Milletler’e bağlı Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Grubu INSARAG tarafından akredite edilmiş ilk Türk ekibiyiz, Bakanlar Kurulu kararıyla “Kamu Yararına Dernek” statüsündeyiz. Dünyanın her yerinde, zor durumda olan her milletin yardımına koşuyoruz. 1999 yılında Yunanistan-Atina ve Tayvan, 2001 yılında Hindistan, 2003 yılında İran, 2005 yılında Pakistan, 2010 yılında Haiti, 2015 Nepal depremlerinde ve 2000 yılında Mozambik selinde arama-kurtarma çalışmalarına katılarak tüm dünyada ülkemizi başarı ile temsil etmiş olmanın sevinci içerisindeyiz. Ülkemizde ise Bingöl’den Tekirdağ’a, İzmir’den Mersin’e, Trabzon’dan Ankara’ya kadar uzanan 35 ekibimiz ile hiçbir karşılık beklemeden çok çeşitli kaza ve afetlerde vatandaşlarımızın yardımına koşuyoruz. Sorumluluğumuzun ne denli büyük olduğunun farkındayız. Gücümüzü vatan ve insan sevgisinden alarak kendimizi anbean geliştiriyor, teknolojiyi ve bilgi birikimini en etkin şekilde kullanıyor ve arama-kurtarma alanında ülkemizde yaşanan gelişmeleri memnuniyetle karşılıyoruz.   

Kuruluş amacımız arama-kurtarma olsa da AKUT olarak bizler arama-kurtarma faaliyetine ihtiyaç duyulmayacak bir ülke olmak için de çalışıyoruz. Bu kapsamda yılda ortalama 2.000 oturumla 100.000 kişiye ulaşarak “Temel Afet Bilinçlendirme” ve “Deprem Bilinçlendirme” seminerleri veriyoruz. 

Toplumumuzu bilinçlendirmek ve önlenebilir sebeplerle can kaybetmemek amacıyla tüm birimlerimiz ile gerçekleştirdiğimiz seminerlerimizi, projelerimizi ve çocuklarımıza yönelik çalışmalarımızı anlatmak için AKUT Arama Kurtarma Derneği olarak İSAF’tayız.

Aynı zamanda iş güvenliği konusuna gereken önemin gösterilmemesi sebebiyle meydana gelen acı kayıpları tekrar yaşamak istemiyoruz. Uzmanlık alanlarımız doğrultusunda kurumlara INSARAG ve AKUT Arama Kurtarma Derneği sertifikalı önemli eğitimler veriyoruz. Afetlere Giriş ve Afet Hazırlık Organizasyonu, Yangın Güvenliği ve Yangına Müdahale, Arama Kurtarma ve Tahliye, Kapalı ve Kısıtlı Alan, Yüksekte Çalışma, Acil Durum Müdahale ve Yönetimi Tatbikatı, Afet Organizasyonu, Enkaza Yaklaşma ve Enkaza İlk Müdahale, Teknik Kurtarma Malzemeleri ve Acil Durum Lojistiği, İleri Yangın ve İlkyardım başlıca eğitimlerimiz arasında.

Tüm bu çalışmalarımızı örneklendirmek ve alanında dünyaca tanınan bir STK olan AKUT’un kapılarını sizlere açmak için 10-13 Eylül’de standımızı ziyarete bekliyoruz.

 

Fuar: 10-11-12-13 Eylül 2015 (10:00-18:00) 
CNR Fuar Merkezi 9. Hall
Stant No: A-627
Seminer: 13.09.15 Pazar Saat: 14:00
İçerik: Deprem Bilinçlendirme Semineri
A-430 Etkinlik Alanı 9. Hall


AKUT Arama Kurtarma Derneği
Basın İlişkileri Birimi


DESTEK VERENLER