7 Eylül 2016 Çarşamba 12:19

AKUT 1000. HAYVANIN CANINI KURTARDI ve DEĞERLERİNİ MİLLETİMİZİN TALEBİ ÜZERİNE YENİLEDİ
 

Kurulduğu 1996 yılından beri, tamamı gönüllü kadrosu ile uluslararası standartlarda arama-kurtarma hizmeti veren AKUT, başarılarına her geçen gün yenilerini eklemeye devam ediyor.
 

AKUT, ‘Gönüllülük’ ve ‘Karşılıksız Yardımseverlik’ ilkeleri ile çıktığı yolda; deprem, sel, yangın, heyelan, dağ ve doğa kazaları, trafik kazaları, sualtı ve su üstü arama-kurtarma operasyonları ile ülkemize değer katmaya ve insanlığa umut olmaya devam ediyor.
 

Yaşam hakkına duyduğu saygı ile sadece insanlara değil, yardıma ihtiyacı olan tüm canlılara el uzatan AKUT gönüllüleri; evcil ve vahşi hayvan kurtarma operasyonlarıyla da ülkemizin aydınlık yüzünü başarıyla temsil ediyor.
 

Kurulduğunda temel prensibi doğal afetlerde ve doğa kazalarında yardıma ihtiyacı olan insanlara el uzatmak olan AKUT; 1999 yılında, Antalya’da sarp kayalıklarda günlerdir mahsur kalan keçileri için AKUT Antalya ekibimize yardım çağrısında bulunan bir çobanın talebi ile ilk hayvan kurtarma operasyonuna çıkmış, kurtarılan keçilerin ve çobanın mutluluğuna birebir şahit olduktan sonra, temel misyonunu “Yardıma ihtiyacı olan her canlıya el uzatmak” olarak yeniden düzenlemiş, eğitim ve tatbikatlarını bu yönde geliştirmiş ve 1999 yılından bugüne, porsuktan ineğe, kertenkeleden caretta carettaya, köpekten tilkiye, domuzdan martıya, keçiden ata, yunustan ördeğe 1.000’i aşkın hayvanı kurtarmıştır.
 

Geçtiğimiz günlerde, AKUT Marmaris ekibinin, Marmaris’in zorlu coğrafyasında, yine kayalık arazide 10 günü aşkın süredir mahsur kalan 4 keçiyi ipli sistem kurarak kayalıklardan sağ salim indirmesi ile 1.000. hayvan dostumuzu kurtaran AKUT, yaşamın kutsallığına duyduğu saygı ve her canlıya duyduğu sevgi ile ülkemize güzel haberler vermeye devam etmektedir.
 

2015 yılında, ülkemizin ilk teknik hayvan kurtarma eğitimini, ABD’li uzmanlardan “Büyükbaş Hayvan Kurtarma” eğitimi olarak alarak doğru müdahale teknikleri öğrenen AKUT gönüllüleri, gerçekleştirdikleri her faaliyet için, öncesinde sayısız eğitim ve tatbikat yapmaktadır. AKUT’un öncü ve lider başarıları da, her zaman çağdaş eğitime ve çağdaş vizyona verdiği önemden kaynaklanmaktadır. AKUT, kurulduğu günden bugüne dek, gönüllülük ve karşılıksız yardımseverlik ilkeleriyle gerçekleştirdiği 2.238 operasyonda 2.382 insanın hayatını kurtarırken, hayvan kurtarma operasyonlarıyla da 1.002 hayvanın hayatını kurtarmıştır.
 

Bu vesileyle, 20. yılında, milletimizden gelen önerileri dikkate alarak, 5 temel değerimizden biri olan, İNSAN HAYATINA DEĞER VERMEK ilkemizi, BAŞTA İNSAN HAYATI OLMAK ÜZERE TÜM CANLILARIN HAYATINA DEĞER VERMEK olarak yenilemiştir. 

Diğer değerlerimiz; GÖNÜLLÜLÜK, KARŞILIKSIZ YARDIMSEVERLİK, DÜRÜSTLÜK VE GÜVENİLİRLİK olmak üzere, yenilenen ve kapsamı genişleyen değerlerimizin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dileriz.

 

AKUT, sizlerden aldığı güç, güven ve destekle ülkemize değer katmaya devam edecektir.
 

AKUT Basın İlişkileri

 

 


DESTEK VERENLER