9 Ekim 2016 Pazar 23:07





 

Türkiye’nin yüz akı AKUT, Karşılıksız Yardımseverlik ve Gönüllülük ilkeleri doğrultusunda, yardıma muhtaç olan insanlara yardım eli uzatabilmek adına eğitim çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmeye devam ediyor.
 
Birleşmiş Milletler'e bağlı INSARAG (Uluslararası Arama-Kurtarma Danışma Kurulu) tarafından akredite edilmiş, uluslararası standartlarda arama-kurtarma yaptığını, zorlu sınavları başarı ile geçerek ortaya koyabilmiş İLK TÜRK arama-kurtarma takımı olan AKUT, 2017 yılında yapılacak INSARAG yenileme sınavına hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.
 
2016 başından beri AKUT Kocaeli yerleşkesinde bir dizi eğitimden geçerek bilgi tazeleyen AKUT gönüllüleri, eğitimleri başarıyla tamamladıktan sonra tatbikatlarına hız verdi.
 
8 Ekim Cumartesi saat 07:00’da AKUT Ataşehir İskender Iğdır Lojistik Merkezi’nde toplanan 35 kişilik AKUT ekibi, malzeme naklinin ardından Kurtköy Koç Lisesi yerleşkesinde Ana Kamp Kurulum Tatbikatı gerçekleştirdi.
 
AKUT Acil Durum Yöneticisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Saydun Gökşin’in Tatbikat Sorumlusu olarak hazır bulunduğu çalışmada yeni gönüllülere yurt dışı afetlerde ana kamp kurulumu, konaklama ve görev dağılımı, operasyonlarda kullanılan teknolojiler, arama-kurtarma ve ilk yardım malzemeleri, arama-kurtarma araçları hakkında bilgiler verildi.

AKUT ADY’si Saydun Gökşin tatbikatla ilgili konuştu:  

“Kamu Yararına Dernek Statüsünde olan ve INSARAG tarafından akredite edilmiş derneğimiz AKUT, 5 yılda bir yapılan yenileme sınavına hazırlıkları kapsamında önemli bir tatbikat gerçekleştirdi. Bu tatbikatta, gönüllülerimize yeni aldığımız ekipmanlarımızı tanıtıp bu malzemelerin kurulum ve çalışmaları hakkında testler gerçekleştirdik. Gönüllülerimizin büyük bir özveri ile çalıştığı tatbikat, gerek iç iletişim ve koordinasyonumuz gerekse çalışmalarımızın pekiştirilmesi açısından son derece önemliydi. Hafta sonu tatilini bu önemli sosyal sorumluluk çalışmasına ayırarak aramızda olan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Ülkemizin ilk sivil arama-kurtarma yapılanması olan AKUT, tamamı gönüllülerden oluşan kadrosu ile dünya afetleriyle mücadele ederken ülkemizi de tüm dünyada başarıyla temsil etmekte, bayrağımızı gururla taşımaktadır.
 
AKUT, ülkemize insanlığa hizmet etmeye devam edecektir.
 
AKUT Basın İlişkileri 

 

 

 


DESTEK VERENLER