13 Aralık 2016 Salı 15:42

              

AKUT Arama Kurtarma Derneği, 18 ekibinin katılımıyla İp Teknik Arama Kurtarma eğitimi düzenlendi. Antalya Olimpos'ta 9-11 Aralık tarihleri arasında, Kadir'in Ağaç Evleri sponsorluğunda düzenlenen eğitimde 150 operasyonel gönüllümüz; eğitim seviyelerine göre 3 farklı kategoride eğitim aldı.

Temel seviyede, malzeme bilgisi ve güvenlik konuları; Orta seviyede, birebir kurtarma; İleri seviyede ise teknik kurtarma, gergin ip sistemleri, makara sistemleri ve teknik tahliye konuları işlendi. 3 gün boyunca kayalık sahada sürekli uygulama yapıldı. 

AKUT Eğitim Bölümü Sorumlumuz Tolga Gözüm ve Eğitmenlerimiz Serkan Kaya, Yılmaz Sevgül, Recep Şalcı gözetiminde gerçekleştirilen eğitim başarıyla noktalandı.

Her yıl benzer tarihlerde Olimpos'ta düzenlenen eğitim bu yıl da başarıyla tamamlandı.

Eğitim kampının son iki günü gönüllülerimize moral vermek ve eğitimleri sahada izlemek için Olimpos'ta bulunan AKUT Başkanı Saydun Gökşin, AKUT'un eğitime verdiği öneme değinerek "Her yıl gerçekleştirdiğimiz Olimpos'taki İp Teknikleri eğitimi bu yıl da başarılı geçti. Eğitimlerimize 150 gönüllümüz katıldı. 8 ayrı istasyonda yürütülen eğitimlerim tamamı çok güzel geçti. Ekiplerimiz mevcut tecrübelerini paylaşarak, ekibe yeni katılan arkadaşlarına bilgi aktardı. Bu tür eğitimlerimiz bundan sonraki süreçte de artarak devam edecek." dedi.

Gücünü vatan ve insan sevgisinden alan AKUT, ülkemize ve hayata değer katmak için var gücüyle çalışmaya devam edecektir.

 

AKUT Basın İlişkileri Birimi

 


DESTEK VERENLER